New Yorks borgermester Eric Adams (D) erklærer nødsituasjon på grunn av grensekrisen. Nå ligger ikke New York så nærme grensen i sør. Men byen blir tilsendt noen av migrantene av irriterte guvernører i sør, særlig Texas.

Fredag uttalte Adams følgende:

– Vi har nå en situasjon der flere mennesker ankommer New York City enn vi umiddelbart kan ta imot, inkludert familier med babyer og små barn.

Adams har av denne grunn erklært en nødsituasjon i storbyen, siden de må slite med busser av migranter som de ikke klarer å håndtere.

Ifølge CNN sier Adams at situasjonen er alvorlig. Han ber om føderal hjelp, siden migrantene vil koste byen over en milliard dollar.

Da de illegale migrantene først startet å ankomme byen, planla Adams å bygge en teltleir i Bronx. Men innbyggere i Bronx protesterte, siden de fant dette inhumant. Løsningen ble å kaste ut hjemløse fra sine soveplasser for å gi plass til illegale migranter.

De fleste av migrantene som ankommer New York kommer på buss fra Texas, på ordre fra guvernør Greg Abbot (R). Han ga et løfte om å servere stater styrt av Demokratene med migrantene de har valgt å slippe inn.

Texas lever i fronten av krisen, som New York har vært isolert mot. Men nå har grensestatene fått nok. Selv Martha’s Vineyard ble tilsendt 50 migranter. Dét taklet ikke den styrtrike øya.

Demokratene får smake litt på sin egen medisin, og liker det ikke.

Les også:

Martha’s Vineyard: – Vi har ikke plass til flere, de må dra et annet sted

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag! Boken vil foreligge i midten av oktober.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.