Det begynte med at byer styrt av Demokratene erklærte seg for sanctuary cities, dvs fristed for illegale migranter. Demokratene skulle være beskyttere og ingen skulle røre “deres” mennesker på flukt. At de kanskje ikke var på flukt ville de ikke høre om.

I stedet vedtok Demokratene der de hadde myndighet til det, at selve ordet illegal ble forbudt. Det skulle hete udokumentert fremmed, for det indikerte at det var myndighetenes skyld at de var uten papirer. Vi kjenner den samme retorikken fra europeisk venstreside: Det er ikke noe som heter en “ulovlig/illegal” migrant. Ikke noe menneske er illegal.

Denne romantikken er gammel på venstresiden, men Demokratene er de som har kjørt linjen helt ut med det resultat at byene renner over av illegale.

Selv ikke et stort land som USA kan ta imot 7-8 millioner migranter i løpet av et par år, på toppen av et par millioner på green card i året.

Biden-regimet dro helt bevisst ut proppen da de kom til makten. Vi fikk de første meldinger om nattflyvninger: Fly som landet midt på natten og slapp ut migranter. Alle involverte hadde taushetsplikt, men omplassering i et slikt omfang lar seg ikke skjule. Enda mindre fordi de også måtte bruke busser. Visse sjåfører gadd ikke kjøre lasten helt frem, men slapp dem av i middle of nowhere. Sannheten kom ut. Biden-regimet drev en massiv import og invasjon av eget land.

Demokratene tiet i det lengste, men guvernør i Texas, Greg Abbott, gjorde noe smart da han satte opp busser som kjørte migrantene til New York City. Det har kommet 100.000 med og uten Abbots hjelp. Borgermester Eric Adams fikk for noen dager siden nok og sa at byen kommer til å bli ødelagt, men han turde ikke nevne Biden, han la skylden på en “madman” i Texas.

New York har båret migrantene på gullstol. De bor på hotell til 500 dollar natten. De får alt opp i hendene. Gratis.

Det vekker selvsagt motvilje hos de som har minst og de er det mange av i New York. Innfødte amerikanere. Svarte og hispanics.

Akkurat som i Norge brer kunnskapen seg om forskjellsbehandling: En amerikaner får 1.700 dollar i underhold, en illegal får 2.200.

Protest signs are posted outside the former Saint John Villa Academy being repurposed as a shelter for homeless migrants, Wednesday, Sept. 13, 2023, in the Staten Island borough of New York. Scott Herkert, a New Yorker upset that the city has been housing homeless migrants on his suburban block, has set up a loudspeaker to deliver an unwelcoming message in six languages to his new neighbors: “The community wants you to go back to New York City. Immigrants are not safe here.” (AP Photo/John Minchillo)

Skoler overveldes av nye elever fra hele verden som ikke kan et ord engelsk. Systemet går mot kollaps.  Lokale innbyggere ser at myndighetene ikke bryr seg. Hvis de skal redde byene sin må de slåss for den. Så langt har man ikke kommet i Vest-Europa.

Nylig besøkte Alexandria Ocasio-Cortez og Jerry Nadler New York for å fortelle innbyggerne at asylpolitikken lå fast. Men de var ikke forberedt på det som møtte dem: Rasende mennesker som ropte “Close the border”. Dette er et Trump-slagord. Nå var det rasende new yorkere som skrek det i ansiktene på Washington-Demokrater. Hva har skjedd?

Du kan pushe mennesker langt og lenge, men ikke i det uendelige. Noe “snappet” hos disse new yorkerne. De forsto at hvis de ikke protesterte voldsomt kom invasjonen til å fortsette.

Men det samme gjentar seg over hele USA. I San Diego stanset umerkede busser og slapp av flere hundre migranter, som oftest menn. Mottakene langs grensen er overfylt så de busses inn i landet.

Befolkningen har begynt å reise seg. Det er deres egen regjering som åpner for en invasjon av fremmede, og de tar ressursene til lokalsamfunn: Husrom, helsestell og skole.

Det samme skjer i Vest-Europa og Brussel presser på for å knekke motstanden i Polen og Ungarn,

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.