Mer en 90.000 nye migranter har ankommet New York det siste året. Nå vurderer byens myndigheter å opprette midlertidige teltleire i Central Park for å huse mengden av migranter som har ankommet byen siden i fjor vår.

Sist noe lignende skjedde var under depresjonen på 30-tallet, da såkalte «Hoovervilles» oppsto over hele USA, inkludert i Central Park.

Hotellene og herbergene strekker ikke til, og soveplassene for hjemløse er fulle, ifølge Anne Williams-Isom, som er viseborgermester for helse og humane tjenester. Situasjonen nærmer seg bristepunktet. Derfor leter byens myndigheter nå etter alternative løsninger.

– We are constantly looking at sites to see how we can accommodate people. But we need support and we think that the system is at breaking point.

Flere løsninger nevnes i et internt memo som CNN har fått taki, deriblant å ta i bruk en hangar på JKF internasjonale flyplass, bygge knøttsmå hus eller brakker, eller å sette opp en teltleir i Central Park.

Siden forrige vår har over 90.000 migranter ankommet byen, og byens egne lover krever at disse for tilbud om et sted å sove. Men med over 100.000 under tak levert av byen er det ikke ledige plasser igjen. Et flertall av disse er migranter, dette er en helt ny situasjon.

The city has opened nearly 200 emergency facilities, including in hotel ballrooms, car parks and former jails.

Migrantene kommer fra hele verden, og etter at Biden-regimet åpnet grensen i sør har flere millioner flommet over den i praksis åpne grensen. New York Post har for eksempel snakket med Natalia Subbotin (26), som er en russisk universitetslærer og asylsøker.

Borgermester Eric Adams (D) anklager de føderale myndighetene for å bidra med for lite økonomisk støtte til byen under en krise som vil koste skattebetalerne 4,2 milliarder dollar det neste året.

– Grensestatene får mer penger enn oss, og de bruker pengene til å busse folk til New York, sa Adams forrige uke.

Adams forsøker nå å endre loven fra 1981 som krever at byen sørger for overnatting for alle som søker om det.

Les også:

Antallet hjemløse i San Francisco fortsetter å stige

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.