En gruppe illegale migranter som er for det meste enslige voksne menn, har sovet i telt utenfor Watson Hotel for å protestere mot flytting fra luksushotellet til et krisesenter i Brooklyn. Imens fortsetter president Biden å ignorere migrantkrisen i New York.

Da de ble bedt om å flytte og nektet, fikk de fort selskap av aktivister som hjalp dem å samle seg til demonstrasjon utenfor Hells Kitchen-hotellet som koster $300 per natt. Ifølge New York Post blir migrantene oppfordret av frivillige hjelpearbeidere til å nekte å dra, og i stedet protestere til kravene deres blir oppfylt.

Etter å ha kommet inn i USA gjennom den sørlige grensen, ble titusenvis av migranter sendt til New York City hvor de fikk gratis opphold på luksushoteller, mens byen forberedte et krisesenter for å kontrollere tilstrømmingen av mennesker inn i byen.

Krisesenteret på Brooklyn Cruise Terminal skal brukes som bolig for enslige voksne menn for å gi mer plass til asylsøkende familier med barn. Planen er å åpne terminalen igjen til våren for cruisesesongen.

NYPD fjernet etter hvert teltene som blokkerte fortauene, men migrantene var fortsatt utenfor hotellet i går melder flere nyhetsbyråer.

Foto: New York Post/Migrants snub new, free NYC digs for sidewalks even after personal tour by Adams aide (NYP).

Noen individer forlot hotellet, men kom tilbake etter å ha hevdet at krisesenteret manglet varme og vann. Ordfører Eric Adams reagerte umiddelbart på klagene, og tilbakeviste påstander om at Brooklyn Cruise Terminal ikke oppfylte humane forhold. Han besøkte senteret etter å ha hørt alle ryktene og sa at det er både varmt vann der og sunn mat var tilgjengelig:

– I just had to come here when I started hearing all the rumors that it was too cold, my brother got on shorts. It’s warm inside.

– About the food not being there, healthy food is present, Adams said in a video posted to Twitter Monday.

De enslige mennene sa at de heller ville sove i kulden på fortauet utenfor Manhattans trestjerners Watson Hotel, enn å bo på det nyåpnede senteret, som skal være en midlertidig ordning. New York Post snakket med Ruth Messinger som er frivillige hjelpearbeider for Team TLC. Hun sa at talsmenn for migrantene samlet seg på hotellet fordi de så folk som bodde på gaten som trengte hjelp.

En av migrantene som hadde inspisert krisesenteret med en immigrasjonsadvokat fra kommunen, klaget over senger som står for tett sammen, dusjene er utenfor bygningen, og det er ikke noe privatliv. Flere føler at byen ikke har gjort nok for dem og at de har blitt behandlet dårlig. De ønsker bare å ha et verdig sted å bo, slik byen hadde lovet dem at de skulle få.

Les også: Illegale migranter raserer luksushoteller i New York City og nekter å spise maten de får – Document

Adams har gjentatte ganger bedt president Biden om hjelp med de mer enn 43 000 migrantene som har kommet seg til Big Apple – mange på busser finansiert av overveldede grensestater.

Men Biden fortsetter å ignorere migrantkrisen i NYC, skriver The Post, selv da han kom til Manhattan tirsdag for å se på Hudson River Tunnel-prosjektet, som ligger omtrent en kilometer sør for Watson.

Etter en titt på hjemmesiden til The Watson Hotel, er det forståelig at migrantene ikke vil flytte til krisesenteret i Brooklyn. Dessuten kan vi skjønne hvorfor luksushotellet har stanset driften inntil videre, da de tjener mye mer ved å huse the tired and the poor, enn betalende gjester.

Hva mener innbyggerne i New York om migrantene? spør Hannity.Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.