Bedre wifi, mere penger og private rom er noen av kravene fra migrantene som har demonstrert utenfor deres hotellinnkvartering i et eksklusivt boligområde i det sentrale London siden torsdag. 

De førti migrantene fra Bangladesh, Eritrea, Etiopia, Iran, Irak og Somalia truer med å sove på fortauet inntil kravene innfris.

184 pund/natt trestjerners hotell

Gruppen av voksne menn som i hovedsak har tatt seg ulovlig inn i  Storbritannia via Den engelske kanal, barrikaderte inngangen til 184 pund/natt trestjerners Pimlico Comfort Inn i protest mot det de anser som fornærmende betingelser fra britiske myndigheter.

– Før vi ble flyttet til dette hotellet sjekket vi beliggenheten på Google Maps, og det så fint ut. Men dette er som et fengsel og de behandler oss som dyr. Vi er ikke barn, vi hadde alle et privat rom og det trenger du, mener en 26 år gammel afrikansk mann.

Videoen under fra @TalkTV er blitt fjernet fra YouTube, men den forefinnes stadig på Twitter:

Lever ikke opp til menneskesmuglernes reklame

Det britiske innenriksdepartementet har forsøkt å lette den økonomiske byrden den store tilstrømningen av migranter representerer ved å redusere kostnadene og antallet hoteller. Regningen som fordeles på britiske skattebetalere beløper seg til seks millioner pund eller drøyt 82 millioner kroner pr. dag. 

– Vi ser på TikTok at menneskesmuglerne reklamerer med egne hotellrom, sier en regjeringskilde til The Telegraph. – Men om de ikke aksepterer boligen kan vi trekke støtten. Innkvarteringen er av anstendig standard og oppfyller alle juridiske og kontraktsmessige krav.

Sårbar gruppe

Adam Hug som ifjor ble første Labour-leder av Westminster City Council, klaget til innenriksminister Suella Braverman over at en sårbar gruppe er blitt flyttet til bydelen.

– Vi er meget bekymret over å se et antall flyktninger på gaten uten et trygt og innbydende sted å bo.

Fersk forskning viser at det er minst 271.000 hjemløse i England, derav 123.000 barn.

Fin vekst i den britiske uteligger­befolkningen

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.