Totalt 37 000 asylsøkere bor på hotell i Storbritannia. Det koster britiske skattebetalere nesten fem millioner pund om dagen, i norske kroner tilsvarer det knapt 60 millioner.

Britiske myndigheter har innsett at den økende avhengigheten av hoteller er uholdbar og har besluttet å innkvartere 1500 asylsøkere på en tidligere RAF-base i North Yorkshire denne uken.

Det kontroversielle trekket har satt sinnene i kok i den nærliggende landsbyen Linton-on-Ouse, men til tross for betydelige protester fra landsbyboerne som har dannet sin egen Linton on Ouse Action Group, vil de første 60 asylsøkerne – alle enslige unge menn – bli busset til basen i løpet av de neste dagene.

Hvis det britiske innenriksdepartementet lykkes i Linton-on-Ouse kan det åpne for bruk av andre offentlige anlegg som overnattingssentra i månedene fremover.

Kathryn Dryden har bodd i Linton-on-Ouse i seks år.

Hun sier til GB News at landsbyboere er sint på grunn av manglende meningsfull dialog mellom innenriksdepartementet og lokalbefolkningen:

– Den største bekymringen er antallet mennesker som kommer. Jeg har ingen problemer med asylsøkere. Jeg har ingen problemer med å støtte et bestemt antall asylsøkere. Problemet er at antallet som kommer vil overstige landsbybefolkningen med nesten tre til én. 

Home Office using 30,000 hotel rooms across UK to house refugees, GB News can reveal

Les også:

Bradford i England: 12 muslimske menn siktet for overgrep mot unge jenter

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.