Hjemløse veteraner blir kastet ut fra hoteller i delstaten New York for å huse migranter. Har USA mistet sitt hjerte og sin sjel?

Lørdag avslørte The New York Post at tyve hjemløse veteraner ble kastet ut fra hoteller i fylket Orange County 100 kilometer nord i New York for å gjøre rom for migranter.

– Vi prøver å gjenvinne tilliten deres, sa Sharon Toney-Finch, administrerende direktør for Yerik Israel Toney Foundation som selv er en funksjonshemmet veteran. – De er veldig opprørt på grunn av hvordan de har blitt erstattet, og det er vi også.

Lokale politikere og ledere i veteranmiljøet var raske til å fordømme utkastelsen fra flere hoteller i Newburgh og Middletown. Mange av de tidligere soldatene sliter med PTSD.

David R. Riley Sr., som er sjef for American Legion Department i New York uttalte at veteranene tjente landet sitt og avla ed på å sette seg selv i fare hvis det skulle være nødvendig:

– De fortjener bedre. Vi skylder dem en takk. Vårt land, vår stat, våre innbyggere skylder dem.

– These veterans served their country, taking an oath to put themselves in harm’s way if need be. They deserve better. We owe them. Our country, our state, our citizens owe them.

Andre politikere legger skylden på ordfører Eric Adams, som begynte å sende busser med migranter til Orange County på torsdag.


Den republikanske kongressrepresentanten Mike Lawler, som representerer fylkene Rockland, Putnam, Dutchess og Westchester, sa det var veldig opprørende at hjemløse veteraner vil bli fordrevet for å lindre New York Citys migrantkrise. Det sier mye om hvilken fiasko migrasjonspolitikken har blitt:

– It is absolutely outrageous that homeless veterans would be displaced to alleviate New York City’s migrant crisis. That Mayor Eric Adams would choose to endanger the welfare of our veterans speaks volumes to what a debacle this has become.

Toney-Finch nektet å la The Post snakke med veteranene lørdag, men ba om donasjoner som måltider og hygieneprodukter. – De har det bra, sa hun.

Veteranene, som ble kastet ut av hotellene, skulle etter planen bli boende der i en måned til de kunne finne permanente boliger for dem, sa Toney-Finch. De hadde vært der i to uker før de ble kastet ut.

The Post snakket med visepresident Luz Pesizk, ved Hampton Inn i Middletown, som påsto at de hadde ikke tatt imot migranter eller kastet ut veteraner.

Mer enn 60.000 migranter har kommet til New York City i ukene før avviklingen av Title 42. Fabian Levy, talsmann for rådhuset, sa at byen hadde blitt overveldet av migrant floden og at andre deler av staten måtte gjøre sitt for å hjelpe til med å lindre situasjonen:

– New York City har tatt seg av mer enn 65.000 migranter — gitt dem husly, matet dem og tatt vare på dem, og vi har gjort det stort sett uten hendelser. Nå ber vi Orange County om å administrere mindre enn en fjerdedel av 1% av asylsøkerne som har kommet til New York City, mens New York betaler for husly, mat og tjenester.

– New York City has cared for more than 65.000 migrants — sheltering, feeding, and caring for them, and we have done so largely without incident. Right now, we’re asking Orange County to manage less than one-quarter of 1% of the asylum seekers who have come to New York City, with New York paying for shelter, food, and services.

Som nasjon har vi mistet vårt sinn, våre hjerter og sjel, skriver Victor i kommentarfeltet:

– Vi behandler de som har risikert livet for å tjene landet hederlig som kriminelle; og kriminelle – utenlandske og innenlandske – som ofre. En nasjon som verken vil håndheve sine lover eller beskytte sine grenser, vil ikke lenger forbli en nasjon.

– Og de som flykter fra fattigdom, kriminalitet og korrupsjon fra fremmede kyster vil finne at det har fulgt dem hit. Galskapen må stoppe.

– As a nation, we have lost out minds, our hearts, and our souls. We treat those who have risked their lives to serve honorably like criminals, and criminals–foreign and domestic–like victims. A nation that will neither enforce its laws nor protect its borders will not long remain a nation.

– And those fleeing poverty, crime and corruption from foreign shores will find it has accompanied them here. The madness must stop.


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

tøtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.