Sverige er ikke alene om å styres av ansvarsløse, selvopptatte drittunger som i stedet for sandkasser har fått hele land å skalte og valte med som var det deres personlige hertugdømmer. Den ulovlige innvandringen til USA har nådd hårreisende nivåer under president Joe Biden. Anslagene varierer fra (minst) fire til åtte millioner – noen anslår at det dreier seg om minst ti millioner – i en treårsperiode, men når vi vet at det kom 300.000 bare i desember 2023 fremstår åtte-ti millioner som det mest sannsynlige anslaget. Daglig krysser rundt ti tusen mennesker USAs grense i sør, skrev man på Document.no senest i forgårs.

For å gjøre det lettere å relatere til størrelsesordenen her: Bidens innvandring tilsvarer at absolutt hele Norges befolkning tok med seg halve Danmarks og myldret inn i USA i løpet av tre små år – nesten alle med lovfestet rett til og behov for boliger, sosiale stønader, helsetjenester, arbeidsplasser, skoleplasser og alt hva FNs økonomiske og sosiale menneskerettigheter ellers fastslår at ethvert menneske har krav på for å leve et normalt liv.

Og allerede i dag er Aftenpostens trofaste Biden-fan Christina Pletten vennlig nok til å understreke poenget. Pletten later til å tro at det dreier seg om et en lang serie uheldige hendelser, men det er ikke tilfelle. USAs grense i sør er ikke umulig å passe på eller dårlig bevoktet på grunn av manglende ressurser; den er ikke-eksisterende. Og det skyldes utelukkende Biden-administrasjonens politiske beslutninger. Det er med andre ord villet politikk. Ikke så at forgjengeren Donald var så mye bedre; flåkjeften snakket riktignok tøft og gikk til valg på å forhindre den massive folkevandringen fra sør, men når det kom til stykket var det bare mye skrik og lite ull.

Massiv, ukontrollert innvandring medfører akkurat de samme problemene i USA som i Europa – med kamp om arbeidsplasser, lønnspress, økt arbeidsledighet, boligmangel, svulmende sosialbudsjetter, mindre penger til vanlig drift av helse- og andre tjenester for landets eksisterende innbyggere og dermed dårligere tilbud samt økt kamp om de ressursene som finnes, økt kriminalitet og økt utrygghet – og likevel er ingenting blitt forsøkt gjort for å stanse den vanvittige trafikken, snarere tvert i mot.

For hvorfor skulle vel Biden og den øvrige eliten bry seg? Det hele går jo tross alt bare utover vanlige folk (allerede bosatte innvandrere inklusive); selv er Biden søkkrik og trenger hverken jobb, offentlige helsetjenester, eller bolig – og omgitt av sikkerhetsvakter aner neppe mannen og hans priviligerte støtter hva reell utrygghet og frykt er eller hvordan det arter seg og begrenser den enkeltes bevegelsesfrihet.

Imidlertid er dette i ferd med å endre seg, for akkurat nå må noe virkelig gjøres. Problemet er nemlig blitt akutt følbart for Bidens egen person: Den ukontrollerte innvandringen skader ham på meningsmålingene og dermed sjansen til å bli gjenvalgt i november! Den bidenske uselviskhet og omtanke for land og folk, for ikke å nevne egne partifeller som styrer berørte byer, formelig lyser mot en i all sin prakt.

Med Pletten og Aftenpostens ord: «Folk fra hele verden flommer nå over USAs grense. Det er et mareritt for Biden.»

Huff ja, stakkars, stakkars Biden, for et mareritt han nå er tvunget til å gjennomleve – og så bare fordi han i tre år har ført en politikk en stor majoritet av befolkningen hans er motstandere av, da du!

Hele 75 prosent av den amerikanske befolkningen oppfatter situasjonen på grensen som en krise og den oppsto altså ikke i går. Den har pågått og økt i løpet av Bidens presidentperiode, den har vært varslet om og kritisert like lenge, men først nå som Biden vil gjenvelges har det blitt et problem. Litt av et sammentreff, ikke sant folkens?

Men Pletten forklarer villig vekk hvordan spørsmålet om innvandring kunne så gå galt for den sakesløse, avmektige Biden: Onde krefter satt en felle for ham og han gikk rett i den!

Du skjønner: Byer som New York og Chicago – som nå drukner i ulovlige innvandrere de ikke har boliger eller penger til og derfor ikke aner sin arme råd – styres av Bidens partifeller og har heiet på den massive innvandringen i alle år. De har også gått aktivt inn for å gi ulovlige innvandrere en hel rekke rettigheter, som krav på helsetjenester, underhold og boliger, og erklærte seg som «Tilfluktsbyer» hvor enhver innvandrer er hjertelig velkommen. Og det var jo enkelt nok å posere som innvandreres bestevenn, for hovedkontingenten av de ulovlige endte som regel opp i grensebyer som Texas, som følgelig fikk alle problemene i fanget. Gratis godhetsposering, med andre ord.

Men så fikk guvernøren i Texas nok og begynte å sende de ulovlige innvandrerne til de aktuelle statene og hvorfor ikke? De hadde jo selv bedt om det og rullet ut velkomstmatten?

Det har byenes myndigheter angret såpass på i ettertid at selv de er motstandere av Bidens ansvarsløse, åpne grensers politikk nå.

Illustrerende for den innvandringsliberale elitens hykleri er i så måte er hendelsen i september 2022. Da ankom hele 50 ulovlige innvandrere – med vennlig hilsen de republikanske guvernørene i Texas og Florida – til elitens egen lekegrind, attraktive Martha’s Vineyard, hvor bare de aller søkkrikeste har råd til å bo fast eller eie feriebolig. Det er den samme eliten som støtter Biden og hans ekstraordinært liberale innvandringspolitikk. Og rullet de så ut den røde løperen eller tok noen av de 50 nyankomne – nødstedte skal vi tro Pletten – inn i sine enorme herskapshus? Vel, de holdt ut i under et døgn før de ringte Nasjonalgarden for å få dem fjernet. Du skjønner; på Martha’s Vineyard kunne de bare ikke være da man jo ikke hadde ikke boliger eller andre nødvendige tjenestetilbud til dem. For i motsetning til alle grensebyene i sør – og nå New York og Chicago – gror det nemlig hverken boliger, helsetjenester eller penger på trær på eliteøya. Bidens Hvite Hus fordømte selvfølgelig de republikanske guvernørenes gavepakke til Marthas Vinyars og kalte det direkte «ondskapsfullt» å sende de uheldige innvandrerne dit.

Men i følge Pletten er ikke den massive innvandringen ingen land på kloden noensinne vil komme i nærheten av å håndtere noe problem i seg selv, altså. Åh nei, i Plettens optikk er den nå kun et problem – eller mareritt – fordi stakkars Biden risikerer å tape årets presidentvalg, samtidig som grensekrisen og Bidens manglende evne og vilje til å gjøre noe med den er en «lissepasning til Donald Trump og Vladimir Putin». Og verre kan det jo ikke bli!

– Demokratene har gått rett i fellen til Abbott, skriver Pletten. Ja, selvfølgelig må det dreie seg om en republikansk felle, hva ellers liksom?

At Demokratene og Joe Biden nå høster resultatene av sin bevisste politikk, som har skapt store problemer og ditto motvilje hos den store majoriteten som hele tiden har vært motstandere av den, er jo helt utenkelig.

I hvert fall for en norsk aviskommentator på Team Biden.

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.