Iran har utviklet langtrekkende selvmordsdroner designet for å angripe israelske byer, hevdet en iransk general mandag.

Sjefen for det iranske militærets bakkestyrker, brigadegeneral Kioumars Heidari, ble ifølge World Israel News sitert på at et nytt iranskutviklet dronefly har rekkevidde for å angripe israelske byer:

– Vi har spesialdesignet denne dronen for Haifa og Tel Aviv. Dette er en unik drone spesielt utviklet for denne oppgaven. Vi vil avsløre denne dronens kapasitet i fremtidige øvelser. Selvmordsdronen har unike evner.

For to måneder siden presenterte den iranske marine sin nye dronedivisjon.

General Abdolrahim Mousavi hevdet at divisjonen vil forlenge Irans «lange arm» med hundrevis av kilometer.

Iran har gjort omfattende bruk av militære droner de siste årene og har åpnet et produksjonsanlegg for droner i Tadsjikistan.

14. februar skjøt det amerikanske luftvåpen ned to iranske droner på vei mot Israel. De ubemannede dronene ble skutt ned nær den irakiske byen Erbil. 

Shahed 136 er en kamikaze-drone med estimert rekkevidde på 2000 kilometer. Den destruerer seg selv når den treffer målet. Dronen er i stand til å sirkle over målet før den slår til.

I februar skal Iran angivelig også ha tapt hundrevis av droner i et luftangrep som de beskylder Israel for å stå bak. Jerusalem har ikke kommentert det påståtte angrepet som ifølge den libanesiske TV-stasjonen Al Mayadeen ble avfyrt fra kurdiskkontrollert territorium i Irak.

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.