En ny lov i delstaten Illinois, vedtatt av Demokratene og signert av guvernør J.B. Pritzker (D), vil slippe ut tusenvis av mistenkte uten kausjon.

Dette inkluderer mistenkte for kidnapping, innbrudd, ran, drap og andre voldelige og kriminelle handlinger. Loven blir iverksatt 1. januar 2023, skriver Breitbart.

Dette vil tvinge lokale statsadvokater til å slippe fri tusenvis av mistenkte for grov kriminalitet.

Bare i Winnebago County anslås det at rundt 400 siktede kriminelle vil bli frigjort fra fengsel til tross for at de er anklaget for voldelige forbrytelser.  I Will County vil rundt 640 siktede kriminelle bli løslatt fra fengsel, inkludert 60 anklaget for drap.

– Dette vil ødelegge staten Illinois, sier statsadvokaten i Will County, Jim Glasgow (D).

Selv  mistenkte for vold i hjemmet vil slippes ut uten kausjon etter mellom 24 og 48 timer, hvis påtalemyndighetene ikke kan bevise at de mistenkte utgjør en direkte trussel til en eller flere mennesker.

Statsadvokaten i Winnebago County J. Hanley peker på det absurde den nye loven vil føre til for mistenkte som har mishandlet eller til og med drept sin samboer eller kone.

– Se for deg den mistenkte som har drept sin kone, og dermed ikke lenger utgjør noen trussel. På grunn av denne latterlige loven må han nå slippes fri.

Her er noen eksempler på typer kriminalitet man kan være mistenkt for, men allikevel slippes fri uten kausjon:

Drap, drap i ruset tilstand, kidnapping, ran, innbrudd, så å si alle forbrytelser mot narkotikalovene, brannstiftelse av eiendom, trusler mot en offentlig person.

– Alle som sitter i fengsel nå, tiltalt for noen av disse sakene, vil bli sluppet fri, sier sheriff Peter Sopczak fra Johnson County.

– Porten er åpen, de vil slippes fri og ut på gatene.

Lignende lover har vært innført i delstater som New York, men ikke med full avskaffelse av kausjon. Nylig slapp New York Police Department ut data som viste at mistenkte som slapp ut av fengsel svært ofte utførte ny kriminalitet.

Ti mistenkte har blitt arrestert nesten 500 ganger de siste par årene, de fleste hadde vært nylig løslatt uten kausjon.

Les også:

Demokrater som støttet reduserte bevilgninger til politiet, fikk smake egen medisin

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.