Seks utenlandske statsborgere som oppholder seg ulovlig i USA, er siktet i en føderal domstol for skimming i minibanker og butikker i minst seks stater, inkludert Rhode Island og Massachusetts. Rhode Island News skriver om saken.

Ifølge den føderale påtalemyndigheten er alle de seks mistenkte papirløse – det vil si illegale immigranter – og bosatt i California.

De tiltalte er anklaget for å ha plassert skimmingutstyr på minibanker og ved betalingsterminaler for å stjele kundenes kortinformasjon. Deretter brukte gruppen informasjonen til å lage falske kort for å foreta kjøp og ta ut penger fra bankkontoer.

De tiltalte skal ha tatt ut mer enn 300 000 dollar (3,2 millioner kroner) fra ofrenes bankkontoer og også foretatt en rekke kjøp i butikker.

Fire av de tiltalte har samme etternavn og alle er rumeske statsborgerer, mens tre har også statsborgerskap fra Irland.

Politiet i Bristol, Rhode Island, mottok i oktober 2023 en rapport fra en lokal bank om at det var funnet en kortleser på en minibank i bankens drive-thru. Overvåkningsbilder viser to menn som plasserte og fjernet kortleserne fra minibanken.

Ifølge NBC News i Massachusetts, stjal tyvene 25 000 dollar fra et par, og noen av dem har blitt arrestert før og sluppet fri. Det mistenkes at gjerningsmennene er skyldige i andre skimmingforbrytelser rundt om i landet som ennå ikke er oppdaget.

Romanian mob is coming for your debit cards

I januar arresterte myndighetene i Orange County, California, 48 rumenere som var knyttet til en organisert kriminell ring som brukte skimming for å stjele fra folk som fikk offentlig støtte. En av dem var Florin Duduianu, en av Romanias mest ettersøkte kriminelle. Politiet arresterte 39-åringen etter å ha observert at han gjorde flere uttak med ulike kort i samme minibank.

Politiet fant dusinvis av bilder og videoer på Duduianus mobiltelefon relatert til skimming av minibanker, samt verktøy og teknikker som brukes til å skimme EBT-informasjon. EBT er «Electronic Benefit Transfer», et system som gjør det mulig for statlige velferdsetater å utbetale ytelser via betalingskort.

Statsadvokaten i fylket, Todd Spitzer, sa at ofrene var alenemødre som sliter med å skaffe tak over hodet til barna sine og mat på bordet, og hardtarbeidende mennesker som står i kassa med posene fulle av dagligvarer. Ofrene vet ikke at de har mistet pengene sine før de står i kassen og prøver å kjøpe dagligvarer til familien.

FBI sier at flere av de mistenkte har forbindelser til Florian Tudor, lederen for den beryktede og voldelige organisasjonen Riviera Maya Gang, som er kjent for å stjele penger fra minibanker med base i Cancun i Mexico.

Duduianu har tidligere erklært seg skyldig i tre andre tilfeller av banksvindel og andre forbrytelser. Straffeutmålingen var satt til 19. april, men ser ut til å ha blitt utsatt. Maksimumsstraff er 30 år i føderalt fengsel.

Ifølge Orange County District Attorney’s Office ble det stjålet EBT-midler for mer enn 2 millioner dollar i hele California mellom januar 2023 og januar 2024. Mer enn 185 000 dollar i kontanter og 491 falske EBT-kort til en verdi av 471 360 dollar ble konfiskert  av etterforskerne. Stjålne penger blir sendt tilbake til Romania for å finansiere en luksuriøs livsstil og europeiske sportsbiler.

Myndighetene sa at gjerningsmennene har lagt ut innlegg på sosiale medier der de kjører luksusbiler verdt hundretusener av dollar, viser frem Rolex-klokker og har på seg designerklær og -sko, som den 14 år gamle gutten i bildet under med Rolex og en sportsbil til 250 000 dollar.

Kilde: Orange County via Fox.

 

New York Post skriver at den åpne grensen i sør, mangel på nøyaktig kriminell historie på de som kommer inn i landet og et slapp rettsvesen har mye av skylden:

Tusenvis av kriminelle som mistenkes å være knyttet til organisert rumensk kriminalitet, har blitt identifisert i USA, og en stor del av dem har kommet ulovlig inn i landet, hovedsakelig via den sørlige grensen.

I mars ble en mann fra Romania dømt til seks år i føderalt fengsel for å ha ledet et team som skimmet millioner fra folk med lav inntekt. Da advarte Justisdepartementet at dette er et problem som vokser over hele landet.

Til tross for forbrytelsene begått mot uskyldige amerikanere, fortsetter illegale å strømme inn i landet.

Ifølge en rumensk avis har Florin Duduianu vært etterlyst i Romania siden 2020, og er anklaget for utpressing, ran og grovt ran i hjemlandet. Ellers er det veldig lite informasjon om ham og de 48 som ble arrestert i California og som målrettet fattige amerikanere, mest sannsynlig minoriteter.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.