Russiske myndigheter hevder det var en kvinnelig agent fra Azov-bataljonen som likviderte Daria Dugina, datter til Alexander Dugin etter en festival utenfor Moskva lørdag. Natalja Vovk skal ha kommet seg ubemerket fra Ukraina inn i Moskva, lokalisert Darias leilighet og fulgt etter henne, og etter bombeattentatet kommet seg ut av Russland til Estland.

Det er litt for mange brikker som passer litt for raskt til at det lyder helt overbevisende.

Vovk skal ha hatt med seg sin 12 år gamle datter.

Hun er også medlem av Azov-bataljonen som i russisk mytologi er ensbetydende med høyreekstreme eller nazister. De forskanset seg i Asovstal-stålverket i Mariupol før flere hundre av dem måtte overgi seg. Pårørende frykter at de ikke får noen god bethandling i fangenskap. Det ville passe inn i russisk propaganda å tilskrive attentatet til en Azov-agent.

The FSB released a passport photo of Vovk alongside a video purporting to show her in Moscow. Pro-Kremlin websites claimed she was part of the nationalist Azov regiment, which Russia accuses of “Nazism”.

Analysts raised doubts over the FSB’s swift resolution of the case and suggested it was unlikely – or a sign of worrying incompetence – that a Ukrainian soldier could have travelled so easily into and out of the country.

Hvis det virkelig var en Azov-agent har attentatet en forståelig bakgrunn. Men det sirkulerer andre teorier: At det finnes nasjonalistiske krefter som er misfornøyd med Putins taktikk. De synes han er for bløt.

FSB oppgir at Vovk leide en leilighet i samme kompleks som Daria bodde, for en måned siden.

Azov-bataljonen sier de ikke har noen kjennskap til Vovk og mener det er et påskudd for å kunne dømme deres soldater til harde straffer.

 

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.