Datteren til Alexander Dugin, som regnes som Putins ideolog, er drept i et attentat utenfor Moskva. Darja Dugin var selv redaktør og analytiker. Faren kan ha vært målet. Det er et attentat som kan brukes til å piske opp stemningen. En talsmann for separatistene i Donbass sier ukrainere står bak.

Denis Pusjilin, som leder den russiskvennlige separatistbevegelsen i Donetsk i Ukraina, sier «terrorister fra det ukrainske regimet» står bak eksplosjonen, og at det egentlige målet for angrepet var Aleksandr Dugin. Det skriver det russiske, statlige nyhetsbyrået Ria Novosti.

Hvor innflytelsesrik Aleksander Dugin har vært er usikkert. Han står i en tradisjon av slavofile som ser Russland som annerledes enn Vesten. Russland har rett i kraft av sin historie og enorme areal til å spille en geopolitisk rolle. Dugin er ingen tilhenger av vestlig demokrati. Han spiller på nasjonalistiske strenger og mystifisering av det russiske.

Både far og datter er på vestlige sanksjonslister.

Daria var bare 29 år.

På Telegram er det lagt ut en video som synes å vise etterspillet på det aktuelle stedet. Vrakrester ligger strødd i veien. Det er også bilder i sosiale medier av det som synes å være en svært opprørt Aleksandr Dugin.

Politiske attentat utløser spekulasjoner. Fiender av Putin er drept med bilbomber i Kyiv. Men dette var datteren til han som regnes som Putins sjefsideolog. Det er meget tett på Kreml. Hvem skulle ha interesse av noe slikt?

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.