Amerikansk etterretning gir ukrainere skylden for en rekke angrep inne i Russland, fra attentatet mot Putins sjefsideolog Aleksandr Dugin, til attentatet på en kjent militærblogger og nå nylig, angrepet på byen Belgorod. Også droneangrepet mot Kreml får ukrainere skylden for. Det er full pakke.

Fra NTB:

De amerikanske tjenestene baserer sin konklusjon delvis på kommunikasjoner som er fanget opp der russiske tjenestemenn synes overrasket og skylder på Ukraina, og andre kommunikasjoner der ukrainske tjenestemenn sier de trodde deres land var ansvarlig for angrepet der to droner ble fløyet mot Kreml.

Angrepet er et av flere hendelser den siste tiden som har gjort amerikanske tjenestemenn ille til mote. Biden-administrasjonen, som er Ukrainas viktigste allierte, er bekymret for risikoen for at Russland skal legge skylden på USA og utvide krigen utover Ukraina.

Amerikansk etterretning mener å se et løst nettverk av ukrainske grupper og enheter som er i stand til å gjennomføre operasjoner inne i Russland, som Zelenskyj ikke nødvendigvis har oversikt over.

I tillegg til droneangrepet mener amerikansk etterretning ukrainere sto bak attentatet mot datteren til den russiske nasjonalisten Aleksandr Dugin, drapet på en prorussisk blogger og flere angrep på byer ved grensa, slik som mandagens angrep i Belgorod.

Ved å lekke slike beskyldninger, hiver amerikanerne ukrainerne under bussen. Det som beviser at det er det som er deres hensikt, er at de også gir ukrainere skylden for sabotasjen mot Nord Stream-ledningene.

De mener også at ukrainske grupperinger sto bak angrepet på gassledningene Nord Stream 1 og 2, selv om det ikke er klart om de hadde forbindelser til ukrainske myndigheter.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.