Russiske myndigheter trekker nå Aleksej Navalnyj inn i bombeattentatet som drepte militærbloggeren Vladen Tatarskij som ble drept på en cafe i St.Petersburg søndag. 32 mennesker ble såret. Ukrainsk etterretning sto bak, sier russiske myndigheter.

– Ukraina fikk hjelp fra agenter fra Anti-Corruption Fund, en forbudt kampanjegruppe opprettet av den fengslede Kreml-kritikeren Aleksej Navalnyj, til å organisere angrepet, heter det i en uttalelse fra Russlands nasjonale antiterrorkomité mandag, ifølge nyhetsbyrået Tass.

Det ville være selvmord av Navalnyj å bli innblandet i terror inne på russisk territorium. Hvis ukrainere står bak er det et høyt spill. Det åpner for terror mot sivile på begge sider. angripe en journalist

Tatarskij var journalist, ikke stridende, selv om han støttet krigen i Ukraina. Den eller de som sto bak attentatet ønsket kanskje å sette i gang en terrorspiral.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.