Aleksej Navalnyj og hans kone på en buss etter landing på Sjeremetjevo-flyplassen utenfor Moskva den 17. januar 2020. Foto: Mstyslav Chernov / AP / NTB.

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj landet søndag i Moskva i Russland, der han ble pågrepet av politiet, ifølge AFP.

Flyet ble omdirigert til Sjeremetjevo-flyplassen like før landing klokken 18.15 norsk tid. Det skulle egentlig landet på Vnukovo-flyplassen, der flere av Navalnyjs støttespillere hadde samlet seg.

– Aleksej går forbi passkontrollen om et øyeblikk, tvitret pressesekretæren hans like før klokken 19 norsk tid.

Noen minutter senere meldte nyhetsbyrået AFP at Navalnyj hadde blitt pågrepet.

44-åringen ble forsøkt drept med gift i august i fjor. Han ble evakuert til Berlin etter forgiftningen, der han ble behandlet. Han har anklaget russiske myndigheter for å stå bak forgiftningen.

Opposisjonspolitikeren vender tilbake til Russland selv om russiske myndigheter har advart om at han vil bli pågrepet for brudd på en betinget fengselsstraff han soner.

 

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.