Attentatet på Daria Dugin har både skremt og rystet omverdenen. Hvem har evne og vilje til å drepe datteren til mannen som kalles Putins Rasputin? Det sies at Dugin og datteren byttet bil og at han var det egentlige målet. Nå lanserer en tidligere russisk parlamentariker, Ilja Ponomarev, en ny ukjent motstandsgruppe, Den nasjonale republikanske hæren som ansvarlig. Væpnet motstand mot Putin ville introdusere en ny faktor i en farlig situasjon.

Tidligere parlamentariker i Stasdumaen, Ijja Ponomarev, har etter angrepet lagt ut en video på YouTube der han sier at angrepet åpner «en ny side i motstanden mot putinismen».

Han kaller grupperingen for Den nasjonale republikanske hæren, men legger ikke fram dokumentasjon på at en slik gruppe virkelig eksisterer. Han sier også at gruppa har utført en rekke angrep de siste månedene, blant annet skal den ha satt fyr på flere offentlige bygninger. Ifølge Ponomarev kan det komme flere angrep de neste månedene, både mot den russiske regjeringen og sikkerhetsstyrker.

Enkelte kommentatorer i sosiale medier tviler på at russisk opposisjon er i stand til å utføre et såpass utstudert angrep.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.