Skip fra tre forskjellige organisasjoner har de siste dagene plukket opp nesten 1500 migranter i Middelhavet. De aller fleste havner først i Italia, men Sea-Watch skriver på Twitter at de er misfornøyde med at italienske myndigheter har dirigert båten til Taranto, noe som betyr «flere unødvendige timer der menneskene om bord må holde ut varmen».

Taranto ligger nordøst for Sicilia, og er hovedbasen for den italienske marinen.

Skjermdump: Google Maps

Foruten de 659 som er plukket opp av Leger uten grensers SeaBarents, har norskeide Ocean Viking, som driftes av SOS Mediterranees, plukket opp 387 personer, og endelig har SeaWatch tatt ombord 438 personer på den ene av sine tre båter, SeaWatch3.

SeaWatch er en tyskfinansiert organsisajon som har tre båter og to fly i drift i Middelhavet. De skriver følgende om sin flyaktivitet i juni:

This factsheet outlines a summary of the distress cases witnessed in June 2022 by Sea-Watch’s Airborne Operations with the aircraft Seabirdand Seabird 2.(1) In June 2022 we flew in the Maltese Search-and-Rescue (SAR) zone only, conducting 12 operations with a total flight time of 69 hours and 2 minutes. We spotted 29boats, carrying around 1.190(2)persons in distress. Unfortunately, due to the illegal restrictions put into place by the Libyan Civil Aviation Authority(3), Airborne was not able to monitor the Libyan Search-and-Rescue (SAR) zone and the human rights violations occurring there.

Dette faktaarket skisserer et sammendrag av nødepisodene bevitnet av Sea-Watchs luftbårne operasjoner med flyet Seabird 1 og Seabird 2 i juni 2022. Denne måneden fløy vi bare i den maltesiske søk-og-rescue (SAR) sonen, Vi gjennomførte 12 operasjoner med en total flytid på 69 timer og 2 minutter. Vi oppdaget 29 båter med rundt 1.190 personer i nød. På grunn av de ulovlige begrensningene innført av den libyske sivile luftfartsmyndigheten, var Airborne dessverre ikke i stand til å overvåke den libyske søk-og-redning (SAR) og menneskerettighetsbruddene som skjedde der. (SeaWatch)

Italia førsteland

Italia er det vanligste førstelandet for migrantene. Økningen i antall migranter er formidabel, uten at det gjenspeiles i den ‘frivillige’ fordelingsordningen EU forsøker å få til.

Så langt i år har 38.778 migranter og flyktninger ankommet Italia sjøveien. Det er en kraftig økning fra i fjor og forfjor da det kom henholdsvis 27.771 og 12.999 i løpet av den samme perioden på året. (NTB)

Les også:

Mer enn halvparten av unge afrikanere planlegger å emigrere

Italia i knestående: Migranter fra Afrika strømmer inn, 1100 nye siste døgn

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.