Retten til selvforsvar er kanskje den eldste og mest innlysende rettigheten et menneske har. I demokratiske stater har borgerne overlatt voldsmonopolet til myndighetene, men denne kontrakten fungerer bare hvis staten oppfyller sin del av avtalen og virkelig beskytter borgerne.

I alle vestlige samfunn er denne kontrakten i ferd med å ryke, og grunnen er at staten gjør forskjell på borgerne. Noen betyr mer enn andre.

I USA har dette kommet så langt at statsadvokater fengsler borgere som forsvarer seg.

Tucker forteller en historie som har gått som en løpe-ild i sosiale medier: Sist fredag gikk en kvinne til dagligvarebutikk i Harlem og ville ha en pose potetgull. Hun tok den, men hadde ikke igjen penger på matvarekupongen. Innehaveren, en innvandrer fra Den dominikanske republikk, Jose Alba (61), tok posen tilbake. Da gikk det ikke lenge før hennes kjæreste, Justin Simon, dukket opp. Han hadde hatt råd til potetchips, og han hadde på seg en T-skjorte til 3000 kroner og gulløredobber. Simon gikk løs på Alba, men 61-åringen kom seg på bena og tilførte Simon to knivstikk som han senere døde av.

Som Tucker sier: All brå død er trist, men enkelte tilfeller er tristere enn andre. Simons død er ikke blant dem.

Men dét var ikke statsadvokaten i New York City, Melvin Bragg, enig i. Han kastet Alba i fengsel og ila ham en million dollar i kausjon, senere redusert til 50.000 dollar. Under ordfører Blasio ble kausjon avskaffet for ikke å ramme de svake gruppene, dvs. de kriminelle. Kausjonen var derfor et signal: Alba skulle straffes for å ha drept en privilegert. Svarte kriminelle menn behandles med silkehansker.

Det er ikke et inviduelt valg, det er politikken til statsadvokatene som George Soros har fått innsatt over hele USA. Vi snakker ikke her om liberal krimreform, vi snakker om en systematisk favorisering av kriminelle og en omvendt bestraffelse av borgere som bare vil forsvare det mest grunnleggende: Retten til eget liv. Det får ikke blitt mer fundamentalt enn dét.

Amerikanerne hører Demokrater og smaksdommere som går inn for å avvæpne borgerne. Demokratene har laget et slagord: Weapons of war. De begynner med halvautomatiske våpen, men alle forstår hva deres mål er: avvæpning av borgerne og avskaffelse av det 2. grunnlovstillegget.

Til slutt vil det bare være Demokratene og de progressive og deres politiserte militære og politi som har våpen.

Europa har for lengst slått inn på samme vei. Det er bare ikke like eksplisitt. Retten til selvforsvar sitter dypere hos amerikanerne.

Men i Europa gjærer det på andre fronter: Bøndene i Nederland mobiliserer mot planene om å nedlegge store deler av landbruket. Det er en sinnssyk beslutning. Nederland er verdens nest største matvareeksportør, etter USA. Midt i flere kriser, hvorav matvarekrisen er den mest skremmende, foreslår regjeringen til Mark Rutte å skjære ned på bruken av kunstgjødsel og dyrehold for å nå klimamålene.

Det er ikke stupid, det er ondskapsfullt. Bøndene finner seg ikke i å bli fratatt sitt livsgrunnlag. Det har allerede vært harde konfrontasjoner. I ett tilfelle åpnet politiet ild mot en 16-åring på traktor.

Bondeopprøret i Nederland ligner på trucker-opprøret i Canada i februar. Det er mennesker som produserer maten og leverer den som gjør opprør. De føler på kroppen hva som skjer: Det er friheten som tas fra dem.

Derfor er bondeopprøret i Nederland farlig, ikke bare for Mark Rutte og hans regjering. Opprør har en tendens til å spre seg. Klimagalskapen har nådd et nivå hvor folk føler at de har ryggen mot veggen.

Det er godt gjort av myndighetene. Hva er deres reaksjon? Både Trudeau og Rutte svarer med opprørspoliti. Spesialpoliti som har frie hender. Slik opptrer man i politistater.

Når de møter statens jernhånd, vil det gå opp for bønder og truckere at det ikke er deres stat. Myndighetene er blitt deres fiende. Da er slaget tapt for myndighetene.

Det som skjer i USA og Europa, har historiske dimensjoner. Kulturkrigen er i ferd med å bli het.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.