Både Tucker og Ingraham er enige om at denne finanskrisen følger et forløp som betyr maktkonsentrasjon og oppheving av kapitalistiske lover. I kapitalismen skal man gå konkurs hvis man gjør feil. Den mekanismen er opphevet under Demokratene. Nå er det too big to fail som gjelder, og det vil si at kapitalisme er erstattet av monopol: Den ene spilleren har banken i ryggen og kan ikke gå konkurs.

Dette vil du ikke høre noe annet sted enn i Document. De såkalte ekspertene serverer bortforklaringer. Redningsaksjoner fremestilles som at fellesskapet tar ansvar. Det er manipulasjon på høyt nivå: Det er skattebetalerne som er «fellesskapet», og skattebetalerne redder dem som har feilkalkulert. Da er det ikke lenger kapitalisme.

Men politikerne skyver fellesskap og trygghet foran seg. De er blitt svindlere. Profesjonelle svindlere.

Men heldigvis har vi fortsatt profesjonelle journalister som kan fortelle oss hva som egentlig foregår.

Også under den forrige finanskrisen, i 2008, kom føderale myndigheter inn og reddet storbankene. Lehman Brothers gikk over ende, men de andre – Wells Fargo, JP Morgan, Bank of America, Chase – ble reddet av Obama. Prisen – og dette er det første gangen vi hører – var at finansmarkedene måtte forplikte seg på Diversity, Equity og Inclusion (DEI), dvs. at egenskaper som ikke har noen ting med ytelse å gjøre, som hudfarge, kjønn og religion, skulle bestemme om du fikk jobben. I tillegg til trekkene du er født med biologisk og kulturelt – hudfarge, kjønn og religion – kom de seksuelle variasjonene, atten typer kjønn og kritisk raseteori som lærer at hvite er uforbederlig rasistiske. Rase fikk en biologisk komponent, nettopp den kvaliteten som gjorde nazismen så farlig. Du var født jøde, og du kunne aldri forandre det. Under Obama var du født hvit, og du sto for alt den hvite rase har gjort opp gjennom historien. Du var ond fra starten av.

Obama spilte rasekortet fra første stund, men vi var ikke klar over at det var en del av det ideologiske programmet vi nå kjenner altfor godt og som produserer en tilstand som kalles woke. Den er å ligne med de mest brutale ideologier i det tyvende århundre, og den styrer USA mot rasekrig.

La meg minne om hva en av Frankrikes mest kjente journalister skrev før siste valg: Et flertall var enig med Nasjonal front: Men fordi de så at Frankrike var på vei mot borgerkrig, turde de ikke stemme på Marine le Pen. Hun hadde for mye rett, og hvis de ikke stemte på henne, kunne det hende at skjebnen lot seg unngå. Men denne holdningen er utslag av nettopp den fatalismen som fører til katastrofe!

Plystring i mørket

Noe av den samme dynamikken synes å foregå i USA, der befolkningen kjenner Biden-regimet som en stor, tung støvel på nakken, akkurat som kneet til Derek Chauvin på George Floyds nakke.

Det er mange slike underlige psykologiske mekanismer på spill i dagens USA. Gjennomgående gjør Makta det mot borgerne som de beskylder borgerne for.

Akkurat nå var det Demokraten Mark Kelly fra Texas som ba om at Big Tech og myndighetene måtte få kontroll på sosiale medier, slik at de ikke utløste panikk og run på bankene.

Sensur har gått dem i blodet.

Digital valuta

For hver krise samler staten mer makt. Å bli reddet av myndighetene har en pris. Denne gang er det digital valuta som er målet. Hvis myndighetene kan eliminere papirpenger og vanlige elektroniske penger og innføre en egen digital valuta, har de total kontroll. Da vil de sitte med bukten og begge endene.

Biden utstedte i mars i fjor et dekret som skal undersøke innføringen av digital valuta.

Hvis staten skal oppnå en slik omlegging, er de avhengig av samarbeidspartnere. De lar derfor de regionale bankene i USA går under. De blir ikke reddet. Tilbake står de fire store, og de og regjeringen har samme mål: total kontroll.

Valuta er det som gjør menneskene i stand til å sikre seg frihet. Uten økonomisk frihet – ingen politisk eller personlig frihet.

Free lunch

Det er ikke noe som heter free lunch i økonomien. Men det lot Obama sine venner på Wall Street nyte godt av. Renten lå på 1 prosent eller ned mot null, og Obama løste underskuddene ved å trykke penger. Det ble kalt quantitative easing: Obama trykket hundrevis av milliarder dollar hvert år. Alt steg, eiendomsmarkeder og investeringer. De som hadde tilgang til lån, ble rike. De andre sto stille.

Så kom Trump og tok vare på arbeider- og middelklassen. Han var en dødelig fare for oligarkene som var i ferd med å sikre seg all makt.

For å bryte ned tilliten til Trump og nasjonal fellesskapsfølelse, diktet Demokratene og den dype staten opp konspirasjonsteorier om at han kunne takke Putin for seieren. Hillary og Demokratene sa at han stjal valget. Da Trump sa det samme i 2020, ville de kaste ham i fengsel.

Mange amerikanere har forstått at i det nye Amerika er ikke de mer verdt enn en illegal innvandrer som ankom i går. Det er samme kolonisering som i Europa: Våre nye herrer importerer klienter og koloniserer sin egen befolkning.

De samme folkene som snakker om avkolonisering av akademia, vår historie og kultur, koloniserer sitt eget lands befolkning. Er det noe rart at folk blir forvirrede og «gale»?

Den nye økonomien

Akkurat som de har bestemt seg for å blande befolkningene og skaffe seg et nytt folk, har de skapt en ny økonomisk teori. I henhold til denne er penger en fiksjon. Underskudd er bare et ord. Myndighetene kan trykke penger så mye de vil. Dette har Biden-regimet gjort alvor av og blåst opp statsgjelden til snart 32.000 milliarder dollar.

Hver amerikaner skylder 25 million kroner i tillegg til sin egen gjeld. Fremtidens amerikanere blir gjeldsslaver.

Kina tar over

Kina følger nøye med og vet hva som foregår. USA har blitt svekket med rekordfart under Biden, og mange mener at det er bevisst.

Den redningsaksjonen Biden-regimet nå har iverksatt, vil øke inflasjonen. Det kommer ingen rentehevinger. Det er viktigere å redde Ukraina enn USA.

Finanskrisen utspiller seg innenfor et geopolitisk skifte der Kina kommer ut som vinner, fordi de kontrollerer sin egen skjebne, mens de som styrer USA, for lengst har ofret sin egen befolkning til fordel for en ny.

Vedtakene som blir gjort, er crazy: Ordfører i New York, Eric Adams, vil gi alle illegale gratis college-utdannelse. Samtidig går byen tre milliarder dollar i underskudd.

Illegale blir innlosjert på femstjerners hoteller, mens USAs militærveteraner bor på gaten.

Samme toner

Men er dette så veldig forskjellig fra tonene vi hører fra establishment i Norge og deres humanitære lobby? Alle i Middelhavet skal reddes, og alle har rett til å komme til Europa. Det er det samme som å senke innbyggernes levestandard og trygghet, men ingen snakker om det.

Hvis myndighetene og eliten er enige om å leke toss-up med samfunnet – kaste alle bitene opp i lufta –, vil det bli umulig å drive politikk: Folk mister evnen til å skaffe seg oversikt. Ansvar for feilbeslutninger er for lengst avskaffet, jf. Bane NOR.

Staten har fritatt seg selv for ansvar, Fosen er et grelt eksempel, og det er den immunitet staten og finanseierne gir seg selv som er kjernen i saken, ikke samene.

Det er samme politikk som i USA. Kapitalismen og lov og rett er opphevet.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.