Helge Simonnes. Foto: Vidar Ruud / NTB.

I en kronikk i Dagsavisen tilkjennegir Helge Simonnes stor skadefryd ved de interne konfliktene hos Resett og Norge IDAG. Vårt Lands tidligere sjefredaktør gleder seg over at de to mediene «spiser seg selv» på denne måten.

Skadefryd er sjelden pent å se på, og den moralske vekten av Simonnes’ ord er heller ikke særlig stor når han omtaler andres spising i nedlatende vendinger.

For hverken avisen han ledet, Vårt Land, eller avisen som gir ham spalteplass, Dagsavisen, ville ha overlevd hvis de ikke bokstavelig talt hadde spist nokså glupsk av andre, nærmere bestemt skattebetalerne. Begge aviser har gjennom en årrekke mottatt flere titalls millioner i pressestøtte hvert eneste år – og hvor mye de har gitt tilbake til verden, får enhver gjøre seg opp sin egen mening om.

Med tanke på den gullkantede pensjonsavtalen Simonnes oppnådde da han gikk av ved skarve 60 år, er den tidligere sjefredaktørens personlige matfat også finansiert av allmennheten.

Spørsmålet er ikke til å unngå: Er det egentlig så mye bedre å spise av andre enn å spise seg selv? Er man i en posisjon til å belære andre når man lever på den måten?

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.