I en kommentar i Dagsavisen advarer Helge Simonnes mot «farlig» kristen retorikk. Simonnes var sjefredaktør i den nominelt kristne avisen Vårt Land i 25 år. Han ser likevel ut til å bekyme seg mer for farlige strømninger fra kristne i Europa enn fra muslimer.

Når klassisk kristendom blir skyteskive

Pressestøtte blir gullpensjon til Helge Simonnes

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit deltok under jubileumsfeiringen for Kristenretten på Moster nylig. Simonnes er bekymret over det som ble sagt der:

Den rørende enigheten mellom de fremste representantene for stat, kongehus og kirke var vel å forvente ved en anledning som dette, men jeg skulle ønske at det kom noen flere kritiske innspill om retorikken om Norge som et kristent land. Ser vi oss nå rundt om i verden, fremstår denne retorikken som uhyre farlig når den kommer i hendene på maktsyke politikere. Donald Trump og Vladimir Putin har nærmest hatt fritt leide til velgere som over lang tid har hausset opp denne tenkningen om de eksklusive kristne landene USA og Russland.

Helge Simonnes er redd for at vi skal få for mye radikaliserende retorikk i forbindelse med 1000-årsjubileet for kristningen av Norge.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.