Sjefredaktør og adm.dir. i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, kommer med denne oppsiktsvekkende beskjeden i en leder i avisen.

Ifølge Kantars «Forbruker & Media»-undersøkelse, som gjennomføres kontinuerlig gjennom hele året og er Norges største markedsundersøkelse, ser man at 26,1 prosent av Dagsavisens lesere har meget stor solidaritet med svake grupper. Det sammenlignbare tallet for befolkningen ellers er 14,5 prosent, skriver Lysholm i Dagsavisen.

«Titter vi på hva våre lesere ville stemt om det var valg i morgen, får vi imidlertid et aldri så lite sjokk. For første gang ville flere Dagsavisen-lesere stemt Høyre (17,8 prosent) enn Ap (17,5 prosent)», skriver sjefredaktøren.

Det mener han er oppsiktsvekkende, fordi partiene Ap, SV og Rødt er mye større blant Dagsavisens lesere enn i resten av befolkningen.

Dagsavisen skriver om vold i skolen. Men hva er årsakene?

«Summen av de tre røde partiene utgjør 48,2 prosent i vårt leserunivers, altså rundt 15 prosent mer enn de siste stortingsmålingene», skriver Lysholm.

Han passer på å komme med et spark til både Støre og Ap, ved å vise til strategien Dagsavisen har hatt etter at de ikke lenger var eid av Arbeiderpartiet.

«Om jeg skal driste meg til å gi et lite råd til Jonas Gahr Støre og Ap fra avisa som partiet eide fram til 1990, tenker jeg at de kan titte litt ekstra på de tre første punktene i vår redaksjonelle strategi. For å vokse videre har vi slått fast at vi skal: 1. Forstå Forskjells-Norge. 2. Sette dagsordenen. 3. Være en god hjelper i hverdagen», avslutter Lysholm.

Sjefredaktøren skryter av hvor gode lesertall Dagsavisen har, og den siste måneden ligger de riktignok på 7. plass i henhold til Storyboards liste over de mest leste avisene i Norge.

På plassen over finner vi Document.

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.