Neste år vil man bare kunne lese Dagsavisens papiravis tre dager i uken.

– Da kuttet i pressestøtte kom i høst, sa vi at vi måtte gjennomføre en rekke digitale endringer mye raskere enn hva vi opprinnelig hadde planlagt, sier sjefredaktør i Dagsavisen Eirik Hoff Lysholm.

I slutten av november ble det kjent at avisen mistet i overkant av 6,3 millioner i pressestøtte sammenliknet med fjoråret, skriver Klassekampen.

Ledelsen i avisa varslet umiddelbare sparetiltak som kutt i papirfrekvens og antall årsverk, samt at alle over 62 år fikk tilbud om sluttpakke.

I kjølvannet av dette er det nå også bekreftet at både Dagsavisen og deres lokalaviser Rogalands Avis og Demokraten vil redusere antall papirutgaver fra og med neste år.

Red.: Document fikk avslag på søknad om pressestøtte

– Styret har vedtatt at det skal skje endringer i papirfrekvens, og administrasjonen har fått fullmakt til å gjennomføre dette når det er mulig og hensiktsmessig, sier Lysholm.

Men Dagsavisen er ikke alene om å kutte i papirutgaver. I år har blant annet syv Amedia-aviser gått ned i papirfrekvens, mens Aftenposten kutter søndagsutgaven på papir fra nyttår.

Lysholm understreker at Dagsavisens e-avis fortsatt vil bestå, tross eventuelle kutt i papirfrekvensen.

– Papirprisene har doblet seg fra i fjor, men samtidig ser vi at vi hver dag har en stor andel lesere som bruker over en halvtime inne i e-avisa. De vil få samme produkt, men vi kutter vekk leddet som koster enormt mye penger, sier Lysholm.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp De helliges leir!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.