Fredag ble tildelingen av produksjonsstøtte for 2023 kjent. 

Dagsavisen mister drøyt 6 millioner i støtte. Samme dag varslet redaktør og direktør i Dagsavisen kutt i både årsverk og papirfrekvens.

Mandag fikk alle ansatte over 62 år tilbud om sluttpakke.

– Ledelsen prøver å løse dette med frivillighet, og håpet er at det skal være nok. Men vi vet jo ikke, sier klubbleder Pål Karstensen i Dagsavisen til Klassekampen.

Årsaken til det store pressestøttekuttet er at opplaget til Dagsavisen har falt, noe avisen mener skyldes den store krigen om lesere i Oslo.

NRK åpner for slutt­pakke til alle ansatte

Dagsavisens sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm skriver i en e-post til Klassekampen at «aviskrigen Amedia har innledet i Oslo», har vært dramatisk for avisen.

– Det er blitt en tøff konkurranse om lokaljournalistikken i Oslo, som sikkert er bra for leserne på kort sikt, men det uroer meg at alle parter ser ut til å tape penger på situasjonen, og at den sånn sett kanskje ikke er bærekraftig på sikt», skriver han.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.