Forsvaret har gitt sluttpakke til 21 ansatte som de kunne sagt opp. 15 av dem har vært involvert i straffesaker.

Fire av de tjueen brøt tjenesteplikten, mens to av dem ble vurdert som uskikket for stillingen, ifølge NRK , som har fått innsyn i en rapport om varsling i Forsvaret.

Det er konsulentselskapet PwC som har laget rapporten. De oppdaget at ansatte som hadde begått alvorlige overtramp, ble tilbudt sluttpakker og bonus.

– Selv med en tydelig kommunikasjon, stiller PwC spørsmål ved hensiktsmessigheten av å tilby sluttavtaler i alle type saker, skriver konsulentene i rapporten.

Kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes i Forsvarsdepartementet sier at NRKs sammenstilling av sluttpakke-tilbud er «helt uegnet» til å si noe om Forsvarets bruk av sluttavtaler. Hva som er grunnlaget for avtalene, kommer nemlig ikke fram, sier hun.

Forsvaret sier de er kjent med kritikken i PwC-rapporten.

– Her adresseres både fordeler og svakheter med denne praksisen. Vi vurderer nå dette, som vi også gjør med de andre punktene, uttaler talsperson for Forsvaret Per Espen Strande i en epost.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.