NRK må redusere antall årsverk for å redusere utgiftene. Nå lokker allmennkringkasteren med at ansatte kan gå frivillig, og tilbyr sluttpakker.

NRK åpner for slutt­pakke til alle ansatte. Det kommer fram i en melding på intranettet for NRKs ansatte som Medier 24 har fått tilgang til.

«I forbindelse med strammere økonomiske rammer i 2023 åpner NRK opp for at medarbeidere kan søke om frivillig avgangsvederlag (sluttpakke). Hensikten med avgangsvederlaget er å gi ansatte en økonomisk sikkerhet i overgangen til nytt arbeid utenfor NRK».

NRK har tidligere varslet at de kommer til å mangle over 300 millioner kroner til neste år, og økonomidirektør Andreas Norvik har sagt at det betyr at de må bli færre ansatte.

I meldingen fra NRK står det at det er krav til hvem som kan få sluttpakke, og at det gjelder stillinger som ikke erstattes. Ansatte over 67 år får ikke søke om sluttpakke. Fristen for å søke er 9. januar.

– At det kommer et slikt tilbud, er helt naturlig i en slik prosess, sier klubbleder Rolf Johansen i NRKJ til Medier24. (NTB)

Mellom 80 og 120 må forlate jobbene sine i NRK.

Tidligere ble NRK finansiert gjennom kringkastningsavgiften, også kjent som TV-lisensen, som måtte betales av alle som eide et TV-apparat. Men Solberg-regjeringen avskaffet kringkastningsavgiften, og innførte fra 1. januar 2020 en ny skatt som alle skattebetalere ble belastet, uansett om de eide en TV eller ikke.

Allerede på sin første dag i Kulturdepartementet kom Trine Skei Grande (V) med beskjeden om at hun ønsket å fjerne lisensen slik den er i dag.

– NRK-lisensen er en sosialt veldig urettferdig måte å kreve inn penger på, sa hun da til NRK.

Målet var en mediestøtte som «er forutsigbar, ubyråkratisk og med størst mulig avstand til politiske myndigheter».

Les også:

Listhaug og FrP vil halvere NRK-budsjettet

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.