Gard Steiro, administrerende direktør og sjefredaktør i VG. Foto: Gorm Kallestad / NTB

G skal kutte 18 årsverk og tilbyr ansatte sluttpakke og gavepensjon. Sjefredaktør Gard Steiro tror ikke de ansatte er overrasket.

De store mediene sliter nå alvorlig med økonomien. Antallet lesere/seere synker, samtidig som reklameinntektene går samme vei.

Dette henger også sammen med en generell tillitskrise i befolkningen, de store medienes rolle og posisjon er endret de seneste årene.

Document har har tidligere omtalt kommende nedskjæringer både i VG og TV 2, se artikkel under. Nå har denne prosessen kommet et steg videre for VGs vedkommende.

Nå er det altså VGs tur til å servere denne nyheten.

Under et allmøte fredag fikk de ansatte i VG beskjed om at det nå tilbys sluttpakker, skriver Medier24.

NTB- Stian Drake melder saken, også Journalisten skriver om nyheten. Overfor Kampanje opplyser sjefredaktøren at det dreier seg om et kutt på 18 årsverk.

Vil løse det med frivillighet

– Det er selvfølgelig ikke en hyggelig beskjed å gi. Det er noe vi forsøker å unngå. Det viktigste for oss er å løse dette med frivillighet, sier Steiro.

Men i et marked der det er alt annet enn gode jobbmuligheter for journalister og andre medansatte, er det neppe stor iver etter å ta imot en sluttpakke og se seg om etter ny jobb.

Steiro tror ikke dette kommer som en overraskelse på de ansatte i VG.

– Det er strukturelle endringer som fører til dette, og det er flere medier rundt oss som må stramme inn, sier Steiro til Kampanje.

Enda høyere tall: Minst 26 årsverk ryker ifølge klubbleder

Klubbleder i VG, Jostein Matre, bekrefter også nyheten overfor NTB.

Han sier derimot at det i realiteten er snakk om at mellom 25 og 30 personer skal slutte i VG.

– Allerede har åtte sluttet, og disse blir ikke erstattet. Så kuttet er minst 26 årsverk, men åtte er allerede tatt. Så 18 mangler, skriver Matre i en tekstmelding.

Ifølge Medier24s kilder vil sluttpakker følge ansiennitet og bestå av tre forskjellige trinn: 0–5 år, 5-15, 15-25+ år.

Slike sluttpakker innebærer gjerne noen måneders lønn uten arbeidsplikt (ofte 3-12 måneder), eventuell hjelp med jobbsøking og mulighet for å få med seg noe utstyr (typisk PC og mobiltelefon).

I november bekreftet Steiro at avisen skal kutte 40 millioner kroner i løpet av neste år.

Les også: 

Også VG må kutte kostnader og nedbemanne

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.