Det går mot nedbemanning i Dagbladet og Aller Media. Ifølge Journalisten kan 40 stillinger forsvinne.

Dagbladet tilbyr sluttpakker og skal kutte 15 stillinger, mens eierkonsernet Aller Media skal kutte opptil 25 stillinger andre steder, skriver Journalisten.

– Vi har behov for å gjøre tilpasninger. Det er noen denne industrien har holdt på med ganske kraftig det siste året. Det har vært mange kostnadsprogrammer gjennom 2023 i bransjen, sier konsernsjefen i Aller Media, Dag Sørsdahl til Kampanje.

Han sier kuttene denne gangen kommer i mediedivisjonen i Aller Media og at det kommer på toppen av det arbeidet med har gjort på kostnadene den siste tiden.

De ansatte fikk den nedslående beskjed på et husmøte mandag.

– Jeg kan si at det her er en vanskelig dag og noe vi håpet at vi skulle unngå. Klubben jobber nå for å ivareta medlemmene våre, og å bistå dem i fasen vi går inn i. Vi håper det blir en god og ryddig prosess og at dette løses ved frivillighet, sier Aller Media-klubbleder Mina Helene Knudsen.

Også Medier24 har skrevet om nedbemanningene.

Journalisten har vært i kontakt med Dagbladets nyhetsredaktør Mads A. Andersen, som ikke ville kommentere saken nå.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.