Dagsavisen kaller Erdogans parti AKP moderat islamistisk, men er ikke nådig overfor Sylvi Listhaug og hennes «nettkrigere». Da sitter sammenligningen med Goebbels’ propagandamaskineri løst.

Dagsavisen mottar flere titalls millioner kroner i året i mediestøtte og topper listen over aviser i Norge som mottar størst økonomisk bidrag. Den samfunnskritiske journalistikken når imidlertid stadig nye lavmål.

Fredag gikk sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm hardt ut mot tidligere statsråd Sylvi Listhaug, som han mener gjentar stadige budskap der Ap har skylden for alt som er vondt og leit i verden. Han var ikke snau i sin omtale av Listhaug: «For å forklare hva tidligere justisminister Sylvi Listhaug holdt på med i forrige uke, er det imidlertid nødvendig å nevne Josef Goebbels, mannen bak sitatet: ‘Hvis man gjentar en ubegrunnet påstand mange nok ganger, vil folket til slutt godta den som sannhet.’» Bakgrunnen for Lysholms lederartikkel var Listhaugs Facebook-melding der hun kritiserer byrådet i Oslo for å trekke støtten til et privat sykehjem som senere ble gjort om til et rimelig overnattingstilbud for tilreisende romfolk. Han avslutter med: «Men å slå fast at Listhaugs Facebook-melding var propaganda etter den betydningen Josef Goebbels og nazistene tilførte ordet, er ikke hitling, men å kalle en spade for en spade. God fredag!»

Så går det ett par dager, og president Erdogan vinner, som forventet, presidentvalget i Tyrkia. Valgseieren ble erklært søndag. Dagsavisen velger da å beskrive Erdogan som «tilhørende det moderate islamistpartiet AKP» og siterer Erdogan på følgende uttalelse: «Med et oppmøte på nær 90 prosent har Tyrkia lært verden en lekse i demokrati». Avisen forteller så kort at opposisjonen anklager de statlige mediene for å manipulere de foreløpige valgresultatene for å gi inntrykk av at Erdogan ledet med god margin.

Ikke et ord om at det knapt er fri presse igjen i Tyrkia. Ikke et ord om alle journalister, menneskerettighetsforkjempere, dommere og opposisjonelle som nå sitter fengslet. Ikke et ord om Erdogans krig mot det tyrkiske demokratiet for å sikre seg og sine eneveldig makt.

Dagsavisen velger å sammenligne Listhaugs Facebook-innlegg med Goebbels’ propaganda under nazitiden i Tyskland, mens president Erdogan slipper unna med en ordinær «dagen derpå etter et nesten helt vanlig demokratisk valg»-omtale. Begrip det den som kan at Dagsavisen fortsatt fortjener titalls millioner i mediestøtte til sin «samfunnskritiske journalistikk».

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!