Sakset/Fra hofta

Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, tidligere minister for barn, likestilling og inkludering (SV), ble i dag anmeldt av Shurika Hansen for brudd på straffelovens bestemmelser om ærekrenkelser og hensynsløs adferd. Bakgrunnen er en tweet fra fredag 16. mars der Thorkildsen kommenterte blomstene Sylvi Listhaug slik:

Tweeten er i skrivende stund fortsatt tilgjengelig på Thorkildsens profil.

På egen Facebook-profil la Thorkildsen søndag 17.3. ut denne unnskyldningen:

Mange hatefulle reaksjoner etter at jeg skrev om rasistene som iflg Aftenposten startet innsamlingen av blomster til Listhaug. Vi snakker om grupper med slagord som «Gjør Norge norsk igjen», og som mener at asylsøkere bør «interneres i arbeidsleire». Hvis jeg var Listhaug, ville jeg vært nøye på å ta skarp avstand fra dem, og sagt at det er vondt at mange av blomstene kommer fra folk som har uakseptable og farlige holdninger. Vi må tross alt huske på hva denne debatten handler om – og hvor belastende den har vært for alle som ble rammet av ABBs ekstreme holdninger og handlinger. Jeg mener, i likhet med Listhaug, at vi må kunne kalle en spade for en spade. At ikke-rasister som har sendt blomster føler seg truffet, er dumt. De var ikke i målgruppa. Jeg håper ordbruken fra enkelte kan dempes herfra og ut.

Unnskyldningen resulterte i nesten 400 kommentarer som langt fra ga henne en klapp på skulderen. Derfor måtte hun igjen unnskylde senere samme dag:

Jeg tror ikke at alle som sendte blomster til Listhaug er rasister, det var miljøer som Vigrid og «Slå ring om Norge» jeg siktet til. Så når anmeldelse visstnok leveres på meg i morgen fordi jeg «sprer hat», så håper jeg politiet i stedet kan konsentrere seg om viktigere ting. Som overgrep mot barn. Eller virkelig hatkriminalitet, den som altfor mange i Oslo utsettes for – særlig skeive, funksjonshemmede og innvandrere.

Når det er sagt: VELDIG BRA at så mange der ute vil ha seg frabedt å bli kalt rasister. Jeg håper vi alle kan være tydelige antirasister framover også. Det trengs sårt, for jeg er dypt bekymra for hva det gjør med folks følelse av likeverd og tilhørighet til samfunnet når de stadig opplever at de ikke er gode nok nordmenn fordi de har «feil» hudfarge, navn eller religion. Kampen mot rasisme og diskriminering må vinnes hver dag, for vi vet hvor farlig det er når det sprer seg holdninger om at noen mennesker ikke har samme verdi som andre. Med så mange tydelige antirasister som nå har meldt seg via min side, blir jeg optimist. Det hjelper jo tross alt ikke å ikke være rasist, hvis man ikke er antirasist. God søndags kveld!

Hvorvidt empati, fri for politisk farge, automatisk kvalifiserer til brunbeising og rasismeanklager, må man kanskje være innrøkt SV’er for å skjønne.

Kommentarene på Thorkildsens FB-side legger ikke mange fingere imellom. Her et lite utvalg:

Selv mistet jeg 2 personer, min sønns beste venn og datteren til min kones venninne. De vonde minnene for meg dukket opp da Støre trakk Utøya kortet. Sylvi sine uttalelser forbant jeg ikke med Utøya, men jeg mener at Støre ikke burde ha tråkket på oss som sitter igjen med vonde minner. I etterkant av Utøya kortet så har han til og med sagt at han vil bruke terroren på Utøya oftere, han gir oss ikke fred altså, vi skal ikke få lov å legge dette bak oss og dette støtter selvfølgelig du og SV. Dere burde skjemmes.

Jeg kommer til å huske dette rasiststemplet livet ut. Å kalle sine velgere rasister der går grensen.

Rasistkortet er alltid det dere venstreekstreme tyr til når dere er tomme for saklige argumenter. Det vet du godt selv, så ikke lat som om du mente noe annet. Men nå er dere altså gjennomskuet, så finn en annen taktikk.

La meg få minne om at dette ikke gjaldt vanlige muslimer, men terrorister og IS krigere. Jeg er en 74 år gammel dame og dessuten handikappet og jeg føler meg ikke trakassert av noen bortsett fra av deg Inga Marte Torkildsen. Dette utsagnet ditt styrker meg bare i troen på Sylvi Listhaug

Dette er ikke snakk om hudfarge, dette er ikke snakk om 22.juli og Utøya. Her er det snakk om at terrorister må bli fratatt pass. Har dere ennå ikke skjønt hva Sylvi Listhaug har snakket om? Vet dere hva, jeg er ingen terrorist fordi jeg sendte Sylvi Listhaug blomster. Dere driver og mobber et menneske som vil at vi skal føle oss trygge her i Norge. PST er rasister de også da, fordi de står bak Sylvi Listhaug.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!