Frp-leder Siv Jensen måtte søndag svare for sin uttalelse om å knuse sosialistene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

På kort tid har NTB-journalister to ganger sagt og skrevet ting som tyder på at det er byråets prosjekt å klistre Anders Behring Breivik til Frp.

Siv Jensen møtte stormkast av fordømmelse søndag for sin «jævla sosialister»-uttalelse. Jensen beklaget uttalelsen hun kom med på Frps festmiddag og feiring av hennes 50-årsdag lørdag, men det var ikke godt nok for Norsk Telegrambyrås reporter Bibiana Dahle Piene:

Jensen selv understreker at kommentaren ikke var alvorlig ment. På spørsmål fra NTB om hun angrer på ordbruken, svarer hun:

– Jeg ønsker at vi skal ha et redelig politisk ordskifte i Norge. Men denne uttalelsen falt i en helt annen kontekst, sier hun.

– Det er bare åtte år siden Utøya-angrepet?

– Nei, nå må dere gi dere, sier Jensen (…)

På Utøya drepte en terrorist og massemorder 69 mennesker. Ifølge NTB og journalist Bibiana Dahle Piene er dette relevant å trekke frem i sammenheng med Jensens uttalelse.

Det er mulig NTB vil dekke seg bak at uttalelsen skaper vonde assosiasjoner, men den forklaringen holder ikke. Hensikten er å holde koblingen mellom Breivik og Fremskrittspartiet varm: Frp er et ekstremistparti som er delansvarlig for Breiviks handlinger.

NTB er ikke alene om dette. Støre flagget sine hensikter allerede i et intervju med DN 1. juledag 2017: Nå rabler det for Støre: ABB + FrP = sant.

Deretter gikk det kun et par måneder, så gjorde Ap det partilederen hadde varslet: Avslørt: – Det var en PR-rådgiver i Ap som koblet Listhaugs utspill til Utøya-terroren

 

Koblet Listhaug til Breivik

For bare et halvt år siden koblet NTB-reporter Gunnhild Hokholt Bjerve Sylvi Listhaug til Breivik. På en pressekonferanse ved lanseringen av Listhaugs bok «Der andre tier», stilte Hokholt Bjerve dette spørsmålet til Listhaug:

– Oppfølging av dette med oppgjøret du vil ta med 22. juli-terroristen, så lurer jeg på om du kan være konkret på hvilke holdninger… å ta avstand fra voldsbruken er jo klart, men hva er det med hans meninger og holdninger du vil ta avstand fra, kan du konkretisere det?

Listhaug svarte at hun tok avstand fra alt:

– Og jeg synes nesten det er utrolig at jeg får spørsmålet. Men det viser det jeg sa, at det ligger en skygge, og det har det gjort hele veien, og blir temperaturen i debatten tøff, så kommer man trekkende med dette. (…) Jeg beskriver hvor jeg var den dagen det skjedde, og hvor uvirkelig det var… Og da blir det… For meg blir det bare helt ubegripelig at du blir liksom trukket inn i dette… Jeg må si…(blir avbrutt av Hokholt Bjerve)

– Grunnen til at jeg spør er at du er opptatt av å ta vare på norske verdikonservative, eller kristenkonservative, tradisjoner, og det er ting som folk som er enig med Anders Behring Breivik også er opptatt av, og frykter muslimsk innvandring – det er derfor jeg spør.

Dette er klassisk brønnpissing, forgifting av det politiske ordskiftet. Det Dahle Piene og Hokholt Bjerve driver med er så hinsides at jeg ikke ville ha forventet det fra andre enn skrotvenstres hofforgan Radikal portal.

Men så kommer det altså fra en så offisiøs kilde som Norsk Telegrambyrå. Det er ikke til å tro.

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂