Det brøt i går ut brann ved Urengoy, Russlands største naturgassfelt, i den nordlige delen av landet, etter at en rørledning sprakk. Flammene sto flere hundre meter opp i luften, opplyser Telegram-kanalen Gaz-Batyushka.

Driften ved gassfeltet ble umiddelbart innstilt.

– Gazprom stanset umiddelbart driften ved produksjonsanlegget, rokerte gassdistribusjonen og slukket brannen, meldte selskapet.

Urengoy er Russlands største og et av de største naturgassfelt i verden. Reservene er opptil ti billioner kubikkmeter. Det har vært i drift siden 1978 med Gazprom Dobycha Urengoy, et regionalt datterselskap av det nasjonale energiselskapet Gazprom, som operatør.

Produksjonen startet tidlig på 1980-tallet og utgjør om lag 230 milliarder kubikkmeter pr. år. Gazprom produserer årlig mer enn 400 milliarder m³ naturgass i regionen. 

Som de fleste russiske naturgassfelt er rørledningene fra Urengoy vendt vestover, og det meste av gassen går til Europa. En brann ved Urengoy i 2021 påvirket eksporten til EU og resulterte i økning av naturgassprisene. 

Gårsdagens brann kom dagen etter at Gazprom melte at strømmen av naturgass til Tyskland og Italia ville bli begrenset i de kommende dagene. Eksporten er redusert med 60 prosent til Tyskland og 15 prosent til Italia i forhold til de opprinnelige planene.

Feltet er også forbundet med Kina gjennom rørledninger.

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1537332532080959488?s=20&t=z2wrI90TlsJVQb-qtHw2kQ

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.