Stillbilde: RBC

Det har blitt meldt om en kraftig eksplosjon på gassrørledningen som frakter gass fra Sibir i Russland gjennom Ukraina, melder russiske RBC.

Eksplosjonen skal ha startet en brann på rørledningen Urengoy-Pomary-Uzjhorod, som frakter gass fra det nordvestre Sibir i Russland til Europa gjennom Ukraina, skriver det russiske nyhetsbyrået.

Hendelsen skal ha skjedd klokken 13.50 lokal tid ved Tsjuvasjia like vest for byen Kasan i delrepublikken Tatarstan, og ifølge lokale tjenestemenn er en person skadd i hendelsen, melder Reuters.

Ukjent skadeomfang
Omfanget av eksplosjonen er ikke kjent, men rørledningen er for tiden hovedruten for russisk gass til Europa.

Det skal ha blitt utført arbeid på ledningen like før eksplosjonen, melder det russiske nyhetsbyrået RIA.

Gassrørledningen, også kjent som den transsibirske gassrørledningen, er en av Russlands viktigste rørledninger for eksport av naturgass. Den ble bygd i 1984, og har vært delvis eid og drevet av Ukraina.

Ikke første gang
Den russiske delen av rørledningen er drevet av Gazprom. De sa tidligere tirsdag at de forventet å pumpe 43 millioner kubikkmeter gass til Europa via Ukraina gjennom Sudzha de neste 24 timene.

Rørledningen strekker seg fra Sibirs Urengoy-gassfelt til Uzjhorod i Vest-Ukraina, før den går videre til sentral- og vesteuropeiske land.

Det er ikke første gang det er eksplosjoner på gassrørledningen. I 2014, da Russland invaderte Krim-halvøya i Ukraina, ble ledningen rammet av eksplosjoner ved minst to anledninger.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.