En britisk lege er funnet skyldig i å ha bedt en muslimsk kvinne om å fjerne sløret. Han risikerer å miste autorisasjonen.

Dr. Keith Wolverson ble rapportert til General Medical Council i 2019 og fikk støtte fra mer 133 000 mennesker i et opprop med tittelen «Stop Dr Wolverson Getting Fired».

Wolverson (55) ble foregående mandag funnet skyldig under en høring i Medical Practitioners Tribunal Service (MPTS), i krenkende oppførsel og for i journalen å ha kritisert pasientens engelskkunnskaper.

Det er ikke avgjort hvilke sanksjoner Dr. Wolverson vil møte, men han risikerer å bli suspendert eller miste sin autorisasjon som lege.

MPTS mente at legen gjorde feil i å be pasienten om å fjerne sløret for å «bedre kommunikasjonen» under en konsultasjon.

De fant også at Dr. Wolverson handlet feil da han i en e-post til kolleger, refererte til pasientens engelsk som «uforståelig», «ekstremt dårlig» og «forferdelig».

Pasienten gjorde det klart for legen at hun ikke ønsket å fjerne sløret. Hun følte det var unødvendig ettersom hun snakket «godt engelsk».

MPTS fant at pasientens engelsk ikke var dårlig, at legen hadde vært «ubetenksom» og at han «ikke respekterte hennes verdighet og privatliv»: 

– Anmodningen tok ikke hensyn til hennes livsvalg og overbevisning.

At legen ba pasienten om å fjerne sløret under disse omstendighetene, er en alvorlig forseelse, ifølge MPTS.

GP guilty of misconduct for asking Muslim woman to remove her veil could be struck off

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.