Esben Esther Pirelli Benestad får igjen lov til å praktisere som lege etter at Helsetilsynet i februar trakk Benestads autorisasjon.

NTB hentet nyheten fra Fædrelansvennen og VG.

Statens helsepersonellnemnd har delvis omgjort vedtaket til Statens helsetilsyn. Benestad får begrenset autorisasjon som lege, men mister retten til å rekvirere legemidler i gruppe A og B.

– Dette har vært en grusom belastning. Jeg er veldig fornøyd. Dette er en gave til den skeive bevegelsen i Norge, sier Benestad til VG.

Document skrev om saken.

Bakgrunnen for den fattede inndragelsen er bekymringsmeldinger som ble sendt til Statsforvalteren i Agder i fjor, der det blant annet fremkom at Pirelli Benestad hadde unnlatt å henvise pasienter til Rikshospitalet.

– Jeg har unnlatt å henvise pasientene mine til Rikshospitalet, jeg vil dem ikke så vondt. Jeg har bedre kompetanse enn dem på dette feltet, det er bare å sammenligne CV-ene. Dessuten er det meningsløst lang ventetid ved Rikshospitalet. Det er også pasienter som ikke vil til Rikshospitalet av ulike grunner, sier Benestad, som gjerne vil bli titulert som «hen».

Nå reverserer helsepersonellnemnda vedtaket, siden de mener  at det ikke var grunnlag for å si at utredningene og behandlingene av pasientene var uforsvarlige.

– Nemnda kom til at det var store mangler i journalføringen, men at det ikke var nødvendig å frata hen autorisasjonen. Autorisasjonen er derfor begrenset, opplyser kommunikasjonsansvarlig Marit O. Øvregård.

Motstandere av den nye LGBTQ-religionen jublet da Benestad ble frattatt legelisensen. Nå er det trolig mange kritikere som er skuffet.

Benestad, som selv er transperson, har i 37 år tatt imot klienter fra hele landet, som har henvendt seg om kjønnsinkongruens. De siste fire årene har Benestad jobbet i privat legepraksis uten offentlig tilskudd.

Les også:

Esben Esther Pirelli Benestad fratatt legelisensen

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.