FNs klimaengasjerte generalsekretær Antonio Guterres. Foto: AP Photo/Theresa Wey, file 

Tusener er blitt hjemløse og store avlinger er i fare på grunn av en kuldebølge som dekker hele den sørlige delen av tropiske Brasil. Samtidig advarer FN nok en gang om økende global oppvarming.  

I Brasils hovedstad Brasília ble det tidligere denne uken registrert 1,4 grader, det kaldeste noensinne, enda det fortsatt er en måned til vinteren offisielt starter.

I São Paulo, som er Latin-Amerikas største by, sank temperaturen til 6,6 grader onsdag morgen, det kaldeste siden mai 1990.

Der døde en 66 år gammel hjemløs mann etter å ha tilbrakt natta ute, og bystyret kunngjorde at det åpnes for 2.000 nye senger i herberger, i tillegg til de 17.000 som allerede fins. Det er uansett langt fra nok til byens 32.000 hjemløse.

I delstaten Santa Catarina, lenger sør, har det vært registrert temperaturer på 2 grader i flere dager, og noen steder har det kommet snø, en sjeldenhet i det tropiske landet.

Dette skjer samtidig med at FNs generalsekretær Antonio Guterres nok en gang leverer skremmende varsler om en snarlig forestående oppvarming av kloden hvis ikke menneskeheten straks gjør som FNs klimapanel foreskriver.

NTB fortalte nylig om den nyeste advarselen fra Guterres:

Han kom med advarselen onsdag, da Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) la fram en ny klimarapport.

– Vi må få slutt på forurensningen fra fossil energi og øke tempoet i overgangen til fornybar energi, før vi setter vårt eneste hjem i brann, sa Guterres.

Klimarealistene tok nylig for seg observerte, faktiske temperaturforhold i verden, denne gangen med fokus på Antarktis, og sammenholdt med det bildet FN og andre klimaaktivister tegner. Det kan slås fast at det eksisterer to ulike virkeligheter.

Document har en rekke ganger de siste par år rapportert om tilfeller der realitetene er sterkt i utakt med FNs oppvarmings-narrativ, selv om enkeltobservasjoner ikke kan brukes som bevis verken i den ene eller den annen retning:

Ekstremkulde i Nord-Sverige: Rekorder blir slått, tog må innstilles

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Nå: Ny bok!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.