De amerikanske oljeselskapene Schlumberger, Halliburton, Baker Hughes og Weatherford International, hvis operasjoner i Venezuela ble frosset på grunn av økonomiske sanksjoner, har bedt det amerikanske finansdepartementet heve sanksjonene så de kan gjenoppta boringen i landet.

Forbudet mot import av olje fra Russland har medvirket til at oljeprisen har oversteget 100 dollar pr. fat. En gjenetablering av driften vil raskt kunne øke den venezuelanske produksjonskapasiteten til mer enn én million fat råolje pr. dag.

USAs sanksjoner har hindret Venezuela i å selge sin råolje – som representerte 96 prosent av landets inntekter – på det amerikanske markedet. USA sanksjonerer også enhver ikke-amerikansk person eller institusjon som utfører transaksjoner med bolivanske oljeselskaper.

På grunn av blokaden har hundrevis av oljeselskaper trukket ut eiendeler og personell fra Venezuela, men et drøyt dusin oljeplattformer ligger fortsatt oppankret i nærheten av venezuelanske oljefelter.

I mars tok en amerikansk delegasjon opp med venezuelanske myndigheter hva som kan gjøres for å motvirke de prisøkningene som sanksjonene mot Russland har forårsaket.

Dialogen skapte forventninger om at oljeselskapene skulle få lov til å gjenoppta sitt virke i Venezuela.

https://twitter.com/Vinit_pn/status/1516410629875462145?s=20&t=2PZL86edrByYCY9EL4kKXQ

US Oil Companies Seek To Restart Crude Extraction In Venezuela

Kjøp Kents bok her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.