Klimamartyrene fra Extinction Rebellion synes ikke det er nok å stenge av hovedveier, bykjerner og flyplasser. De oppfordrer alle klimaaktivister, og da særlig barn, til å banke på dører og ha alvorssamtaler med folk.

Initiativet har klare paralleller til Jehovas Vitner og viser også samtidig at klimasaken har noe religiøst over seg.

Men dette har potensielt et svært alvorlig og farlig aspekt. De hypermoralske voksne klimamartyrene ser ikke ut til å bry seg om hva som kan skje når et barn banker på fremmede folks dør for å «omvende» dem.

Extinction Rebellion vil mobilisere barn til å aksjonere:
Lille Scarlett sier at hvis hun som et barn kan banke på dører, så burde det ikke være farlig for voksne å gjøre det heller:

Det er helt uforsvarlig å skyve barn foran seg på denne måten. Klimafanatikerne kjenner ingen grenser og har ingen skrupler. Selv kommer de fra en beskyttet og akademisk bakgrunn uten økonomiske bekymringer.

Scarlett sier at «dette er akkurat hva barn som meg gjør hver eneste halloween», og at målet var å øke bevisstheten rundt regjeringens manglende tiltak mot klimaendringer.

Men her tar Scarlett feil. Vennligsinnede naboer med innkjøpt smågodt som venter på utkledte barn på halloween er neppe like positive til å få et overraskende besøk av et barn som vil preke klima. Og hvis barn banker på fremmede dører, kan hva som helst skje. Hvem er ansvarlig hvis et barn blir utsatt for noe kriminelt etter å ha blitt oppfordret til å gå rundt med klimabudskapet?

Extinction Rebellion har dramatrupper av begge (alle?) kjønn.

I London utførte klimamobben nok et stunt som stengte Tower Bridge i mange timer:

Daily Mail

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.