Jeg er over 50 år, og kaster ikke bort tiden min på å mislykkes i forsøk på sjekke opp 18-åringer. Det burde heller ikke Odd Roger Enoksen ha gjort. Men har ikke en 18-åring selv ansvar for sine valg?

Når er man voksen? Når må man ta ansvar for egne valg?

Man kan snu på det, og stille spørsmålet annerledes. Når ønsker man å bli respektert?

Som 18-åring hadde jeg allerede kjøpt egen leilighet og lagde maten min selv. Jeg var i et langvarig forhold som endte på grunn av utroskap, og det var ikke meg som var den skyldige.

Leiligheten ble kjøpt akkurat da bankkrisen rammet Norge, slik at boligprisene sank med 20-30 prosent.

Selvsagt er jeg ikke født i USA, men jeg har slekt der, og motgang kjenner jeg til. Som Bruce Springsteen synger i Born in the USA:

Born down in a dead man’s town
The first kick I took was when I hit the ground
End up like a dog that’s been beat too much
‘Til you spend half your life just to cover it up now

Bruce hadde sikkert en tøffere oppvekst enn meg, så jeg har aldri vært like negativ til livet. Det finnes alltid en vei ut av mørket.

Det er usmakelig at politiske ledere som Enoksen utnytter de mulighetene makten gir. Men hvorfor gidder en voksen kvinne å delta i spillet?

Er denne selvmedlidenheten konstruktiv?

Og hvorfor kommer dette opp 17 år senere?

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) gikk lørdag av etter at han hadde bekreftet og beklaget et seksuelt forhold til en ung kvinne på 2000-tallet. Den saken ble ikke Støre eller Senterpartiet varslet om i fjor høst.

Støre sier at Enoksen fikk klar beskjed om at han måtte gå av etter at saken ble kjent lørdag. Det mente også Enoksen selv at han burde gjøre, sier Støre.

– Det er en nødvendig avgjørelse etter det som er fremkommet i denne saken. Jeg har gjort det klart overfor Enoksen at det som har kommet fram, ikke er forenlig med det å ha tillit som statsråd, sier Støre på en pressekonferanse lørdag formiddag. (NTB)

VG: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen beklager forhold til kvinne på 18 år i 2005

Enoksen har beklaget til sin partisjef Vedum. Men Vedum har ikke beklaget til en befolkning hans regjering forsøker å ruinere.

Støre følger i sporet til Stoltenberg, og mister statsråder i rasende fart. Tajik var svindler, og måtte avgå. Enoksen har gjort en dårlig vurdering, og kunne ikke fortsette som statsråd i dagens klima.

Det er usmakelig å være vitne til såkalte ledere som utnytter sin stilling, flere ganger.

Jeg kommer ikke til å savne Enoksen, og unnskylder ikke hans gjerninger. Men hva med den andre parten? Har hun virkelig ikke noe ansvar?

Hvorfor nevnes ikke kona til Enoksen? Hvordan har hun opplevd dette?

Dette er ikke den første gangen Enoksen må avgå som statsråd. Det samme skjedde i 2007. Den gangen sa han at han ville fokusere på familien.

Enoksen avviser at det var noen bestemte saker eller press som fikk ham til å trekke seg.

– Nei, overhodet ikke. Jeg har fått to fantastiske år der jeg har fått lov til å jobbe med energipolitikk i en periode hvor det har stått høyt på agendaen over hele verden, sier Enoksen.

Erling Marthinsens Bud fra Stavanger #1: Selvmedlidenhet

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.