Odd Roger Enoksen (Sp) gikk av som statsråd etter metoo-anklager i april. 

Nylig fikk Enoksen et offentlig styreverv i kraftselskapet Nordkraft.

Enoksen måtte i april trekke seg som forsvarsminister i Støre-regjeringen på bakgrunn av VGs avsløring om Enoksens forhold til en 18 år gammel kvinne da han selv var en 50 år gammel gift statsråd tidlig på 2000-tallet.

Ikke alle synes det er riktig at Enoksen får komme tilbake i et offentlig verv så kort tid etter.

Elin Vinje Jenssen skriver i en kronikk i Nord-Norsk debatt at det kan virke som Nordkraft «har glemt, eller ikke mener Enoksens sorti var av den alvorlige sorten.»

– Finnes det virkelig ikke andre kandidater som heller kunne egne seg til å innta vervet i selskapet? skriver hun.

Jenssen mener det virker som det dypest sett er viktigere for Nordkraft å pleie gode relasjoner med nettverksbyggere enn å ta tyren ved hornene.

– Kvinnene som i mange år slet med kvaler på grunn av hendelsene med Enoksen, må igjen se at han trer frem i manesjen, kort tid etter oppvasken fra i vår. Som om ingenting er skjedd, skriver hun videre.

Jenssen beskriver Enoksens utroskap som «en skandale av dimensjoner» og mener det ikke er synd på den tidligere statsråden.

– Det er ikke synd på sekstiåtteåringen, han har til salt i maten. Han driver et nystartet selskap fra heimplassen på Andøya, og kan heve alderspensjon, om han vil, avslutter hun.

Journalist og mediekritiker Anki Gerhardsen mener kritikken er usaklig.

– Det er noe med viljen til å fravike de humane prinsippene som rettsstaten er bygget på. Lovbrytere skal tilbakeføres til samfunnet. Det er grunnlaget for vår rettsstat. Det må også gjelde mennesker som har oppført seg upassende, sa Gerhardsen på Dagsnytt 18 mandag.

Enoksen ønsker ikke å kommentere sitt nye styreverv eller kritikken som blir rettet mot ham.

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.