Et tidligere medlem av Senterpartiet har varslet partiet om to hendelser med Odd Roger Enoksen. De skal ha funnet sted i 2000 og 2001. Først i 2017 fikk partiet høre om sakene og først for to uker siden kom det formelle varslet.

Tidligere Sp-medlem Hilde Lengali beskriver en hendelse hvor Enoksen skal ha dyttet henne ned på en seng i et hotellrom i Bodø. Året etter skal han ha gått inn i damegarderoben på et annet hotell i Stjørdal. Der var Lengali naken, og Enoksen kommenterte utseende hennes. I dag sier Enoksen at han ikke husker den første episoden, men at han husker den andre. Han mener imidlertid at han kun kikket inn i garderoben, og at han ikke gikk inn.

– Jeg beklager innstendig at denne episoden skjedde, og jeg synes det er synd at Hilde har gått og båret på dette i så mange år, sier han til NRK. (NTB)

Historien må sies å være merkelig.

Lengali hadde gjennom flere år en rekke ulike verv i partiet, blant annet leder i Gildeskål Senterparti, samt nestleder i Nordland Senterparti. Hun sier at hun meldte seg ut av Sp på grunn av disse hendelsene, og at de har plaget henne i årevis.

– Det som har hjulpet meg med å si ifra, er metoo og filmen «Makta rår». Og Cissi Wallin-saken i Sverige, som også har gjort meg kjempeopprørt, sier hun til NRK.

Senere meldte hun seg inn i MDG, hvor hun blant annet var partisekretær og sentralstyremedlem, men trakk seg i 2018 på grunn av en rekke uenigheter, blant annet rundt partiets håndtering av varsler. (NTB)

Det må være en større belastning å bli offentlig kjent som klager etter tyve år, enn å ordne opp utenfor offentlighetens lys.

Sp ble først kjent med saken i 2017, men mottok det formelle varselet først for to uker siden, opplyser generalsekretær Knut Olsen i Sp overfor NTB. Det blir nå håndtert i tråd med partiets etiske retningslinjer, forteller han. (NTB)

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.