Odd Roger Enoksen Foto: Javad Parsa / NTB.

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) beklager at han som stortingsrepresentant og senere statsråd hadde et forhold til ung kvinne.

Enoksen sier til VG han ikke skulle ha hatt forholdet til den unge kvinnen, som først hilste på ham under en sosial sammenkomst i Nord-Norge i 2005, før hun møtte ham på en skoletur til Stortinget. I etterkant av denne turen startet forholdet.

Forsvarsministeren sier imidlertid at en statsråd også har et privatliv og kan ha forhold utenfor ekteskapet. Enoksen er 67 år nå og var 50 år i 2005.

– Det var ikke en situasjon der jeg hadde en maktposisjon overfor henne, sier Enoksen til VG.

– Båret på skam og skyld

Kvinnen sier derimot at forholdet har preget livet hennes i 15 år og at hun har følt på både skam, skyldfølelse og frykt for ikke å bli trodd.

– Jeg har båret på dette i så mange år og skammet meg sånn. Det er ikke riktig at jeg skal bære på det, når han brukte makta si og sin posisjon til å få det han ville. Det skulle han ikke gjort, og jeg skulle ønske han tok ansvar, sier kvinnen til VG.

– Ja, jeg var eldre enn henne. Ja, jeg var stortingsrepresentant først og så statsråd. Men jeg hadde aldri noe maktforhold over henne som gjorde at hun ikke kunne gått og avsluttet når som helst hvis hun følte det ubehagelig. Jeg hadde aldri noe pressmiddel overfor henne og prøvde aldri med noe press, sier Enoksen.

Tidligere varslingssak

Tidligere i vår ble det kjent at Senterpartiet behandler en annen varslingssak mot Enoksen. I forbindelse med den saken sa Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum denne uken at han fortsatt har tillit til Enoksen.

– Jeg ville tatt ham inn i regjeringen og har ham i regjeringen fordi jeg har høy tillit til ham, sa Vedum på spørsmål om han ville ha gitt Enoksen en statsrådspost om han visste om varslingssaken.

De varslene dreier seg om to hendelser fra henholdsvis 2000 og 2001 da Enoksen var Sp-leder.

Enoksen var leder i Senterpartiet fra 1999 til 2003. Han har vært stortingsrepresentant fra 1993 til 2005. I tillegg var Enoksen kommunalminister fra 1999 til 2000, olje- og energiminister fra 2005 til 2007 og nå sist forsvarsminister siden i fjor høst.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.