Det danske Folketinget. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix via AP

Den 63-årige danske politikeren Jon Stephensen har søkt permisjon fra Folketinget etter anklager om krenkende atferd overfor en 19-årig ungdomspolitiker.

Jon Stephensen representerer sentrumspartiet Moderaterne, som ble stiftet av tidligere Venstre-leder og eksstatsminister Lars Løkke Rasmussen.

Han er også kjent i dansk offentlighet som tidligere teatersjef.

NTB-Ritzau melder om saken.

Den 63-årige Stephensen anklages nå for å ha sendt flere upassende tekstmeldinger til en 19 år gammel kvinne som er medlem av partiets ungdomsfløy. Ifølge dansk TV2 har han blant annet skrevet at hun «er pen med den lekreste kropp».

Han skal også ha et nokså dårlig rykte fra andre sammenhenger. En rekke kilder i teaterbransjen har tidligere anklaget Stephensen for å ha skapt et ubehagelig arbeidsmiljø med trusler, maktmisbruk og grenseoverskridende atferd i sin tid som direktør ved teatret Aveny-T.

Partileder Løkke Rasmussen opplyser i en video på Facebook at Stephensen tar permisjon, men at det ville vært en overreaksjon å ekskludere ham fra partiet på nåværende tidspunkt.

Saken fører altså til at Stephensen må sette sin politiske karriere på en foreløpig pause. Spørsmålet er om det er noen vei tilbake til toppolitikken for ham etter dette.

Her i Norge vil mange umiddelbart tenke på Trond Giske-saken, og hvordan den satte bråstopp for Giskes karriere.

Les også: 

Danmark tar imot stadig færre asylsøkere: Langt nede på listen i EU

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.