Danmarks statsminister Mette Frederiksen på valgkampturne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix via AP

Forspranget til den sosialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen og partiene i rød blokk krymper i Danmark, to uker før valget. Dermed er det fortsatt håp om et politisk skifte i landet.

Ifølge en meningsmåling utført av Voxmeter ligger partiene i rød blokk nå an til å få 48,5 prosent av stemmene, mens de borgerlige partiene i blå blokk ligger an til å få 45,3 prosent. Dette meldes av NTB-Ritzau, søndag formiddag.

Feilmarginen er imidlertid 3,1 prosentpoeng, slik at forskjellen kan vise seg å være enda mindre, tilnærmet dødt løp.

Rød blokk ligger så langt an til å få 84 representanter i Folketinget, mens blå blokk får 80.

Ingen av blokkene ser dermed ut til å få de påkrevde 90 representantene, noe som kan føre til at Moderaterne , som ikke har sagt hvilken blokk de vil støtte, kommer på vippen.

Moderaterne ligger ifølge målingen an til å få elleve representanter i Folketinget. Partiet ledes av tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen , som tidligere representerte det borgerlige partiet Venstre.

Mange mener det er noe uklart hvor dette partiet vil, noe som ikke blir umiddelbart oppklart av slagordet «Sammen om forandring». Spørsmålet er om «forandring» i denne sammenheng kan innebære et skifte til borgerlig styre i Danmark.

Socialdemokratiet med statsminister Mette Frederiksen i spissen er fortsatt klart størst med 26,1 prosent oppslutning, etterfulgt av Venstre som får 14,4 prosent.

Les mer: 

Valg i Danmark 1. november

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.