Fiskeridirektør Frank Bakke- Jensen. Foto: Torstein Bøe / NTB

Fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen og kona Hilde Sjurelv har blitt grovt utskjelt og til og med drapstruet etter at hvalrossen Freya ble avlivet.

Det kan være harde fronter i den offentlige debatten, men det er sjelden det vanker trusler om å drepes sammen med familien.

Dette ble nå fiskeridirektør og tidligere Høyre-statsråd Frank Bakke-Jensen og hans kone utsatt for, og det hele skyldes altså en hvalross.

– Jeg har etter hvert blitt vant til å få trusler, men jeg mener det er alvorlig når det går utover familien min, sier Bakke-Jensen til iTromsø.

Kona Hilde Sjurelv har måttet lukke Facebook-profilen sin på grunn av alle meldingene.

– Etter at det ble kjent at Freya var avlivet, har det haglet inn på Messenger og i kommentarfeltet på Facebook. Det er trusler fra Tyskland, USA, Sverige – ja, overalt, over hele verden, forteller hun.

«Morder, morder må du dø i helvete», skriver en av brukerne. En annen skriver at Hilde Sjurelv og ektemannen snart vil bli drept i parets hjem.

Hvalrossen Freya ble søndag avlivet av personell fra Fiskeridirektoratet. Årsaken er blant annet at direktoratet fryktet flere farlige hendelsen på grunn av skuelystne som ikke klarte å holde avstand.

Mange synes denne saken ble blåst opp vel mye, og det inntrykket forsterkes ytterligere når det begynner å handle om trusler på liv og død.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.