MDGs redning? Hvalrossen Freya. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

MDG har lenge vært mer eller mindre i skyggen. Meningsmålingene er elendige. Nå prøver partiet å gjøre seg aktuelle igjen, og løsningen skal være den for lengst avdøde hvalrossen Freya.

På selveste julaften kommer det frem et nytt utspill fra MDG, et parti som lenge har befunnet seg i skyggenes dal i norsk politikk. Nå stiller partiet spørsmålet om det var ulovlig å avlive hvalrossen Freya i sommer. De ber om en juridisk vurdering av saken.

Det hele skal være seriøst ment, og saken presenteres av NRK. Hvalrossen ble skutt 14. august etter å ha skapt en viss  oppstandelse rundt om i Oslofjorden.

Også dyrevernerne er på banen i denne kanskje ikke spesielt jule-relevante saken:

– Vi har en avlivning uten egentlig vedtak, som vi mener er ulovlig og som ingen juridisk kyndig instans har sett på, sier leder i dyrevernsgruppa Noah, Siri Martinsen.

De klaget avlivningen inn til Sivilombudet, som ikke tok saken.

Da er det MDG trer frem fra glemselen, klare til kamp for denne store, viktige saken: De tar avdøde Freyas skjebne videre til Stortinget. Her skal det ryddes opp.

– Nå ber vi utredningsseksjonen på Stortinget om å gjøre en juridisk vurdering av vernet til spesielt sjøpattedyr etter avlivingen av Freya i sommer, sier nestleder Ingrid Liland i MDG.

Fiskeridirektør Frank-Bakke Jensen sier at avlivningen etter deres syn var i tråd med lovverket og internasjonale konvensjoner.

Statsminister Jonas Gahr Støre har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

(NTB).

Les også:

Skal prøve å redde partiet: Hermstad valgt til MDG-leder, Lan Berg til nestleder

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.