Nato-landene er enige om å fortsette støtten til Ukraina, sier generalsekretær Jens Stoltenberg torsdag. Det innebærer også nye våpenforsendelser.

– Det var et tydelig budskap fra møtet i dag om at de allierte burde gjøre mer og er klar til å gjøre mer. At de gir mer utstyr og erkjenner viktigheten av at det skjer raskt, sa Stoltenberg på pressekonferansen etter Natos utenriksministermøte i Brussel torsdag.

Før møtet hadde Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba, som også deltok, sagt at han kun hadde tre ønsker: våpen, våpen og våpen.

På pressekonferansen ble Stoltenberg stilt flere spørsmål om hvorvidt Nato-landene ville sende mer offensive våpen til Ukraina.

– Jeg forstår at dere stiller spesifikke spørsmål om spesifikke våpen, men det er viktig å forstå at de allierte mener det er best å ikke fortelle detaljer om våpenforsendelser, svarte Stoltenberg.

– Vi sender en mengde ulike systemer, både fra Sovjet-tiden og andre typer, la han til.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.