President Joe Biden tror krigen i Ukraina vil markere starten på en «new world order». Tidlig i pandemien annonserte Klaus Schwab og hans lakeier at tiden var kommet for «The Great Reset».

Dette vil blant annet bety at verdens nasjoner vil miste sin selvstendighet og bli tvunget til å overføre sin suverenitet til en internasjonal, ikke-demokratisk gruppe av eksperter, skriver historikeren Victor Davies Hanson i Epoch Times.

They would enlighten us on taxes, diversity, and green policies.

Nasjonalstatene vil bestå, men kun som administrative lokalkontorer for et globalt, sosialistisk diktatur, styrt av de rikeste menneskene i verden.

Alt som minner om demokrati, ytringsfrihet og eiendomsrett vil avskaffes til fordel for det grønne skiftet, som er mer et middel til undertrykkelse enn et mål i seg selv.

The Great Reset: Demokratiets undergang?

Hanson trekker en parallell til reaksjonene da Donald Trump vant valget i 2016, noe som sjokkerte kreftene bak The Great Reset. Nettopp derfor måtte Trump bekjempes med alle midler. Objektiv journalistikk ble det første offeret.

When former President Donald Trump got elected in 2016, marquee journalists announced partisan reporting would have to displace the old, supposedly disinterested approach to the news.

There is a common theme here.

Etter at Trump ble valgt, var tiden for journalistisk nøytralitet over. Vår egen Per Edgar Kokkvold sa det rett ut.

– Det ville være underlig om NRK hadde spilt en helt nøytral rolle i denne presidentvalgkampen. Trump er en person jeg ikke bare vil kalle vulgærianer, men som også det faglige ville kalt psykopat.

Kringkastningssjef Thor Gjermund Eriksen fulgte opp.

– Det er noen ting i verden som er rett og noe som er galt. Vår oppgave, som jeg er veldig opptatt av, er at vi skal styrke demokratiet. Vi skal styrke integrasjon. Vi skal være limet i samfunnet. Vi skal jobbe for mangfold og forskjellighet.

The Guardian krevde at alle journalister skulle bruke klimakrise i alle saker som omhandlet klima.

Trives med kriser

Vanligvis bekymrer såkalte progressive krefter seg om manglende oppslutning om sin politikk. Men disse kreftene vet å utnytte kriser.

Only in crises do they feel that the political Left and media can merge to use apocalyptic times to ram through usually unpopular approaches to foreign and domestic problems.

Her hjemme aksepterte vi hårreisende inngrep i våre rettigheter på grunn av et virus som var så å si ufarlig for alle under pensjonsalder, og ikke spesielt farlig for dem over heller.

Våre myndigheter konfiskerer store beløp fra skattebetalerne, og gir smuler tilbake. Slik forsøker de å få oss til å akseptere en evig rolle som klient av staten. Men det er tegn som tyder på at noe rører seg i folkedypet.

Tilskudd for overlevelse fører til The Great Reset

Vi har protestert, men akseptert raseringen av vår natur motivert av kampen mot klimakrisen. Og det er merkelig lite raseri å spore etter at prisen på strøm tidoblet seg over natten. Men hvis vi nå får hyperinflasjon kombinert med matmangel, så kan dette være dåpen som får vidtrekkende konsekvenser.

I USA utsettes befolkningen for angrep fra alle kanter.

We saw that last year: fleeing from Afghanistan, the embrace of critical race theory, trying to end the filibuster, pack the court, junk the Electoral College, and nationalize voting laws.

These “new orders” and “resets” always entail far bigger government and more unelected, powerful bureaucracies.

De såkalte elitene antar at de selv vil forbli uberørt av disse endringene. Hvorfor skal Nancy Pelosi og Mark Zuckerberg bry seg om en mur mot Mexico? De har egne murer og beskyttes av væpnede sikkerhetsvakter. De merker ikke noe til at samfunnet kollapser i vold, kriminalitet og narkotika rundt dem.

So we common folk must quit fossil fuels, but not those who need to use corporate jets. Walls will not mark our borders but will protect the homes of Nancy Pelosi, Mark Zuckerberg, and Bill Gates.

De venstreliberale mediene ignorerer det sjokkerende innholdet på Hunter Biden’s laptop. Mens de messet om Russia-gate i årevis, lenge etter at de visste at opplysningene var falske. Nå er det den falske fortellingen om Alfa Bank-collusion som får overskriftene.

De superrike håver inn på tilkaringsvirksomhet og slipper unna det meste av skatter. Underklassen bestikkes med gratis penger og får betalt for ikke å jobbe. Da gjenstår bare middelklassen, som må betale for hele festen. Om noen år vil middelklassen være desimert, og den nye føydalismen stiger frem.

Middle class lifestyles will be curbed as we are instructed to strive for sustainability and transition to apartment living and mass transit. But the Obamas will still keep their three mansions, and Silicon Valley futurists will insist on exemptions for their yachts.

Dette er i alle fall planen til Bond-skurken Schwab og hans politiske lakeier, som har inntatt de fleste vestlige regjeringskontorene. Men elitene kan ha gapt over for mye, mener Hanson. De kan rett og slett ha gått for fort frem og vært for åpne om sine dystopiske planer for framtiden. De kan derfor bli ofre for sin egen uendelige arroganse og sitt overmot.

In truth, we are about to see a radical reset—of the current reset. It will be a different sort of transformation than the elites are expecting and one that they should greatly fear.

Hyperinflasjon skaper raseri over hele verden. Dette kan ende i resesjon, stagflasjon eller i verste fall en global depresjon.

Voodo-økonomi

Krisen tar utgangspunkt i idéen om at man kan skape velstand ved å trykke opp penger, mens man holder rentene lave, øker gjelden både blant husholdningene og statene med lånefinansiert forbruk, samtidig som man reduserer produksjonen ved å betale arbeidsføre for å holde seg hjemme.

Kun på vår tids skrullete universiteter kan man tro på en slik voodoo-økonomi.

Prisene på bensin og energi er nå så høye at det er en reell mulighet for at middelklassen i noen av verdens rikeste land allerede neste år ikke vil være i stand til å holde husene sine varme om vinteren eller kalde om sommeren. Å reise på ferie kan bli en umulighet, akkurat som klimafanatikerne ønsker.

Det grønne hysteriet har ført til energikrise i både USA og Europa, som så ble forsterket av krigen i Ukraina. Drømmen om en utopisk grønn fremtid fortærte hjernecellene til våre politiske ledere.

They ended up not with utopia, but with fuel shortages, high prices, and energy dependency on the world’s most repressive regimes.

Woke-revolusjonen angriper oss fra en annen flanke. USA er i ferd med å utnevne en dommer til U.S. Supreme Court som ikke er i stand til å definere begrepet kvinne!

Ketanji Brown Jacksons kvalifikasjoner ble klart og tydelig beskrevet av presidenten allerede før utnevnelsen: Hun er svart, og hun er kvinne. At hun tydeligvis ikke tar seksuelle overgrep mot barn særlig alvorlig, får så være.

I tillegg har vi hatet mot menn, særlig hvite menn. Vi fikk kanselleringskultur, doxxing, sosial utstøtning og splittelse. De stadige massepsykosene gjør noe med dem som rammes. Det er en utmattelseskrig mot fornuften og sannheten som pågår.

Nå er det situasjonen i Ukraina som utnyttes av de kreftene som vil rive i stykker det lille som fortsatt eksisterer av nasjonalt samhold, etter flere tiår med ødeleggende innvandring, multikultur, klimahysteri og angrep på ytringsfriheten og eiendomsretten.

Few asked how a supposedly noxious West of some 2,500 years duration became the number one destination of millions of global non-Western migrants and offered the greatest degree of global prosperity and freedom for its citizens.

Spår motreaksjoner

Så Hanson ser en reset komme, men ikke den reset elitene jobber for. Han ser for seg motreaksjon fra en rasende middelklasse over hele den vestlige verden. De gule vestene var et symbol på dette. Truckerne i Canada er et annet eksempel, og alle demonstrasjonene mot nedstengninger og vaksinetvang i forbindelse med pandemien.

Det neste tegnet på et gryende opprør kan komme allerede i høstens delstatsvalg i USA.

In the November 2022 midterms, we are likely to see a historic “No!” to the orthodox left-wing agenda that has resulted in unsustainable inflation, unaffordable energy, war, and humiliation abroad, spiraling crime, racial hostility—as well as arrogant defiance from those who deliberately enacted these disastrous policies.

Les også: Biden: De globale katastrofene åpner for en «New World Order»

Deretter vil vestlige samfunn kanskje returnere til business as usual, altså tilbake til politiske og økonomiske virkemidler som virket sånn noenlunde bra bare for noen få år siden.

Dette innebærer trygge grenser og kontroll over innvandringen. Det innebærer trygge gater og reell bekjempelse av kriminalitet, med økte midler til politiet og straffer som står i stil med hvor grov forbrytelsen er.

Det innebærer å rette fokuset mot individuelle rettigheter og en forkastelse av påtvunget kollektivisme. Og det innebærer at det grønne skiftet må avsluttes i sin nåværende form.

Det krever å gjenopprette verdien av et statsborgerskap, og ikke dele ut noe så verdifullt til hundretusenvis av mennesker som ikke ønsker oss noe godt, men som allikevel krever at vi forsørger dem gjennom hele livet.

Vi må bruke det vi har tilgang til av energi, mens vi jobber med teknologiske løsninger som gjør mindre skade på naturen. Dette må skje uten innblanding fra byråkrater som fører til risiko for korrupsjon. Vi må styrke vår evne til å forsvare oss, og gjenoppbygge vår evne til reell avskrekking.

Og vi må ta et endelig oppgjør med de kreftene som nesten har klart å ødelegge vår sivilisasjon.

The prophets of the new world order sowed the wind and they will soon reap the whirlwind of an angry public worn out by elite incompetence, arrogance, and ignorance.

Først deretter kan vi begynne på det møysommelige arbeidet som må til for å gjenreise verdenshistoriens beste samfunn. Det blir en lang og krevende kamp. Men gevinsten kan bli så enorm at det virkelig er verdt innsatsen.

Victor Davis Hanson er historiker og bestselgende forfatter av en rekke bøker. Hans siste mesterverk, The Dying Citizen: How Progressive Elites, Tribalism, and Globalization Are Destroying the Idea of America, kommer snart i norsk oversettelse på Document Forlag.

The Real ‘Reset’ Is Coming

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.