Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fikk ikke vite om detaljene i Hadia Tajiks pendlerboligsak før saken ble publisert.

VG avslørte at Tajik hadde fått pendlerbolig da hun var politisk rådgiver i 2006, og at hun hadde oppgitt en leiekontrakt som ikke ble tatt i bruk, men i stedet oppga bosted hos foreldrene i Rogaland. Tajik fikk sterk kritikk og gikk onsdag av som arbeidsminister.

Støre ble ikke varslet om saken før samme helg som den kom på trykk, opplyser Statsministerens kontor. VG har tidligere skrevet at de hadde vært i kontakt med Tajik i flere uker i forkant av publisering.

Heller ikke Facebook-innlegget der Tajik før VG-saken ble publisert gikk ut med sterk kritikk av Aftenposten i forbindelse med en annen pendlerboligsak, ble Støre varslet om på forhånd.

– Tajik informerte Støre om at det ville komme en kritisk sak om hennes bruk av pendlerbolig i forkant av publisering. Detaljene i saken var ikke kjent for SMK og Støre før den ble publisert, skriver statssekretær Kristine Kallset (Ap) i en epost til VG.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.